ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat is de betekenis van al die witte vlekjes op onze nagels?

Witte vlekjes op nagels wijzen niet op een calciumgebrek.
door Tsenne Kikke - zondag 4 november 2018 0:04

Heeft jouw moeder jou ook al eens verteld dat witte plekjes op jouw nagels te wijten zijn aan een kalkgebrek, en dat je daarom veel melk moest gaan drinken? Niets van aan! Neem het haar niet kwalijk: hoogstwaarschijnlijk heeft ze die volkse wijsheid ergens gelezen - of, van jouw grootmoeder overgenomen. Het ontstaan van die vlekjes heeft een heel andere reden. In sommige gevallen: meerdere zelfs.

De wetenschappelijke naam ervan is ‘punctate leokonychia’. Het kan in eerste instantie misschien een gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen, maar hoogstwaarschijnlijk het symptoom van iets totaal anders.

Wetenschappers hebben ontdekt dat een trauma op jouw nagels voor die puntjes kan zorgen. Dat trauma ontstaat wanneer je een vinger ergens tegenaanstoot, maar pas veel later zichtbaar wordt in de vorm van zo'n wit vlekje. Hoe dat komt, wordt in het filmpje hieronder kort en bondig uitgelegd.

Ook gehoord, dat het misschien toch nog om een schimmelinfectie kan gaan? En, zelfs ondanks het feit dat witte vlekjes op jouw nagels jou geen zorgen mogen baren, moet je dat wél doen indien een volledige nagel grotendeels of geheel wit wordt. De reden daarvan zou dan weer kunnen zijn dat je een probleem met jouw nieren, hart of lever zou kunnen hebben.

En, als je enkele witte vlekjes ziet, die in een rijtje naast elkaar staan, kan dat op een gebrek aan proteïnen in  het bloed duiden. Doch, als het geen rijtje is, maar één volle lijn, doe je er best aan een arts te raadplegen. Men zegge het voort... :-)

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht