ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Holy cow !!!

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
woensdag 28 november 2018 19:30

Fokprogramma’s voor landbouwhuisdierrassen veranderen continue, waaronder: inteeltmanagement, fokdoelsamenstelling en fokwaardeschatting. Onderzoekers van Wageningen University & Research bestuderen al geruime tijd wat de effecten zijn van recente ontwikkelingen in het Nederlandse Holstein Friesian fokprogramma op inteelt en genetische diversiteit.

De holstein-friesian is een ras van runderen dat afkomstig is uit Amerika. Eigenlijk hebben ze in Amerika gekweekt met Nederlandse koeien en ze een nieuwe naam gegeven.  De koeien kwamen uit Friesland, maar de zwart-witte Holsteiner geeft veel meer melk. Per dag eten de dieren soms tot 100 kilogram voer en drinkt tot 80 liter water.  Als ze gezond zijn, worden ze wel 15 jaar oud.

In West-Australië is er zo'n rund, 'Knickers'  genaamd, die de aandacht van de media heeft aangetrokken. En, dankzij zijn grootte leeft hij nog - want, geen enkel slachthuis kan hem aldaar aan. Het 7-jarige rund is bijna 2 meter hoog en weegt 1.500 kg. Volgens experts zou het 700 kilo vlees kunnen opleveren, inclusief een 450-tal verschillende soorten biefstukken.

Technisch gezien is 'Knickers' een os. Met andere woorden: een gecastreerd mannelijk rund. Hij kan misschien wel de grootste zijn in Australië, maar in het Guiness World Record Boek werd de titel al in 2010 weggekaapt door een Chianina os, die de naam 'Bellino' verkreeg, een vijftal centimeter hoger is, en maar liefst 1.700 kilogram weegt.

Waarom de naam 'Knickers? "Wel," zei de eigenaar Geoff Pearson, "Ik had een ander rund, die ik 'Bra' had genoemd, en daardoor verkregen we 'Bra" en "Knickers'...", zijnde: 'Beha' en 'Onderbroek'.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht