ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe ultra-spiritueel ben jij ingesteld?

Geïnteresseerd om tot een ultra-spiritueel iemand uit te groeien?…
door Tsenne Kikke - dinsdag 23 oktober 2018 17:51

Vooral na de jaren 1960 zag men zeer vele ultra-spirituele mensen rondlopen. Misschien herinner je je nog de zogenaamde Flower Power- bewegingen..., waaronder je individuen kon opmerken, die gehuld in bloemrijke kledingstukken, de straat opliepen, net alsof ze felkleurige pyjama's of nachtjaponnen aanhadden. Sommigen hadden zelfs een bloemetje in hun haar, of achter het oor steken.

In 1976 richtte ik in het Antwerpse de vzw 'Psychon' op, en tegen het jaar 1981 was het tot meer dan 500 betalende leden uitgegroeid. Anders gezegd: ik kan erover meespreken, en er nu aan toevoegen dat geen één van hen de bewustzijnstoestand waarin die zich bevond, wenste te ontgroeien, integendeel. De meeste ervan noemde ik 'zwevers'. Niet als verwijt bedoelde - verre van! - maar, gewoonweg als vaststelling van de ware, meest zielige feiten uit indertijd.

Over de figuren, die over de vloer kwamen, kan ik boekdelen schrijven, en er waren niet enkel de meeste bizarre, maar ook de meest grappige tussen te vinden. Bijvoorbeeld, zo was er een man bij, die bij eender welke gelegenheid zijn pendel bovenhaalde. Zijn naam kan ik niet vermelden, want hij is nog altijd in leven. :-) Indien zijn vrouw hem zou vragen: "Schat, wat heb je vanavond het liefst: vlees of vis?", haalde hij die pendel boven.

Om een heel lang verhaal kort te houden: omdat velen onder hen mij als een soort van goeroe begonnen te aanschouwen, kapte ik ermee, en vertrok naar Australië: een land, waar niemand mij kende.

Maar, ik ben aan het afwijken. De vraag was: "Hoe ultra-spiritueel ben jij?" ... En, indien je dat nog niet bent, beschouw onderstaand filmclipje er als een basishandleiding van. Weet daarbij, dat jezelf dingen verbeelden veel aangenamer en gemakkelijker is dan ze daadwerkelijk dagdagelijks uit te voeren, of ten lijve te beleven. Maar..., dit wist je misschien al.

In elk geval: succes, en van harte welkom in de Wereld der Verbeeldingen! En, na het bekijken van het filmpje, besef je dan misschien ook wat ik zonet allemaal trachtte aan te halen... :-)

Het antwoord op de vraag of het nu - 38 jaar later - wel of niet beter met de zogenaamde 'spirituelen' is gesteld, laat ik eerder aan jou over.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht