ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat is bewustzijn? Wat is de zin van jouw Leven?

Daar waar dieren over een bewustzijn beschikken, heeft de mens een zelfbewustzijn.
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 maart 2018 15:08

Over het thema 'bewustzijn' bestaan er al duizenden boeken, maar de gegevens ervan kunnen we onmogelijk tot één boek reduceren, gewoonweg omdat ze elkaar teveel tegenspreken. Tegenspreken...: een iets, dat we ook in onszelf doen.

In onderstaand filmpje wordt, onder andere, duidelijk uitgelegd dat de linkerhersenhelft de rechter kan tegenspreken, en vice versa. En, dit is dan ook de hoofdreden van waarom we van iets - waar we gisteren sterk van overtuigd waren - vandaag even sterk over kunnen gaan twijfelen. In die momenten is het alsof er op de linkerschouder een engeltje zit, die ons woorden influistert, en op de rechter een duiveltje, die de woorden tegenspreken. Ooit al eens meegemaakt?...

Zoals je nu al weet, beschikt elke mens over een zes- à zevental hoofdpersoonlijkheden en een duizendtal 'ikjes'. En, waarom een mens op de vraag "Wie, of wat ben ik?" nooit kan antwoorden, is onder meer omdat meer dan 100 miljard neuronen van het brein met elkaar op een elektromagnetische wijze communiceren om daarop een antwoord te vinden, zonder dat er eentje bij is die alle gegevens verzamelt, en er één waarheidsgetrouw, logisch antwoord uit distilleert.

Eigenlijk komt het erop neer dat alles wat er in ons brein geschiedt uit golven bestaat, en het is van zodra we ons op zo'n golf concentreren, die golf in een deeltje wordt omgevormd. Of, noem dat geconcentreerd deeltje een gedachte of beeld. Om die reden is de kans groot dat we daardoor parapsychologische fenomenen, waaronder telepathie en helderziendheid, beter zouden kunnen begrijpen; dit, door te beseffen dat een uitgezonden deeltje zich - van brein tot brein - als een golf verplaatsen kan - en, van zodra die golf de hersenen van de andere persoon bereikt, het zich daarin opnieuw als een deeltje neerstrijkt.

Weet daarbij, dat jijzelf het product bent van 4.5 miljard jaren evolutie - en, indien je in het bestaan van de een of andere godheid gelooft, die godheid miljarden jaren nodig had om de zogenaamde 'eerste mensen', zijnde Adam en Eva, en consoorten, te creëren uit al datgene wat reeds eerder bestond, beginnende bij piepkleine eencellige en meercellige wezentjes. Hoe die eerste mensachtigen er uitzagen, wil je misschien niet echt weten.

In elk geval: dankzij die miljarden jaren van evolutie hebben we het mechanisme verkregen waaruit ons zelfbewustzijn momenteel is samengesteld, met de nadruk op het woordje 'mechanisme'.

Nota: Elk dier beschikt over bewustzijn, en hoe beter dat ontwikkeld is, hoe groter de kans dat het in de eigen omgeving kan overleven, maar het heeft geen zelfbewustzijn.

Meer en meer zijn neurowetenschappers tevens tot de bevinding gekomen dat bewustzijn zich niet in ons brein bevindt, maar wel uit de werkzame activiteiten van het brein ontspruit. Anders gezegd: het kan niet worden gelokaliseerd. Maar, dat ontspruiten kan dan weer niet worden vergeleken met een geest die uit een fles is ontsnapt. Dit, en veel, veel meer, waaronder de neuroplasticiteit en het Pavloviaanse beloningzoekend gedrag, wordt in onderstaande videoclip grondig uitgelegd.

In plaats van jezelf met jouw gedachten te blijven identificeren, kan je de waarnemer ervan worden, en jezelf bovendien ontdoen van alle individualistische, conditionerende gedachten, die jou al vanaf kindsbeen af werden opgedrongen, wordt erin gezegd.

Als kind wist je natuurlijk niet beter, en was je verplicht alle meningen en geloofsovertuigingen klakkeloos over te nemen, gewoonweg omdat je vertrouwen had in de 'volwassenen' uit die tijd - want, als zij alles wat jij niet wist niet wisten, wie dan wel?

Bekijk het filmpje, waarin zeer vele onderwerpen door elkaar werden gewoven. Toegegeven: het zal van jou - net als het voor mij het geval is geweest - een klein beetje inspanning vergen, maar wees gerust: geen super-inspanning.

Het bekijken en beluisteren ervan is de moeite waard: vooral, indien je meer aan de weet wenst te komen over de betekenis die jij aan jouw leven tot nog toe hebt gegeven: een jij, die je in wezen nog niet kent, noch écht bent.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

___________________________________________________________________________________________

Tijdelijke Actie!

Al wie deze website reeds heeft gesponsord - en, eenieder die deze week (17/3 tot 24/3) een financiële bijdrage levert, kan via Skype (eender wanneer in de toekomst) een volledige uitleg verkrijgen over hoe je met tattwas zou moeten werken! Zaken, die je nergens, maar ook nergens zult kunnen lezen, of horen, gegarandeerd. Duurtijd: 45 tot 60 minuten. Praat met jezelf, en zeg het voort! :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht