ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ingeborg Sergeant beleefde een emotionele rollercoaster bij Luk Alloo

Ingeborg viel enkele malen door de mand….
door Tsenne Kikke - donderdag 15 februari 2018 2:51

Indien je jezelf 'een zoeker naar de waarheid' noemt, doe je er in de eerste plaats goed aan om leugens van waarheden te leren onderscheiden.

Natuurlijk is de waarheid van de ene een grove leugen voor de ander, en omgekeerd; dit, afhankelijk van het niveau van bewustzijn, menstype, opvoeding, persoonlijk geloof, en zo meer.

Toen ik eergisterenavond de tv aanzette, met de bedoeling om het vooraf opgenomen nieuws van 19u te bekijken, herkende ik Ingeborg, die door Luc Alloo werd geïnterviewd.

Ingeborg Sergeant... Met programma’s zoals 'Blind Date' en 'Schuifaf' groeide ze destijds uit tot een soort van BV. De laatste jaren concentreerde ze zich op yoga en op het zogenaamde 'spirituele'. De “Koningin van de Meditatie” noemde Luk haar, als ze bij hem in de wagen stapte.

Toegegeven: ze kan de massa bezighouden, iedereen doen meebewegen, de mensen hun armen in de lucht laten zwaaien, en zo meer. Natuurlijk is daar niets verkeerd mee. Toch niet voor de mens die het op prijs stelt om daar haar te worden geëntertaind.

Ik bleef tussen eventjes naar het scherm kijken, en vrij spoedig gaven de beelden de echte Ingeborg weer. Het ene masker viel na het andere van haar af. Ik nam dus de rest van het programma op, met de bedoeling het later te bekijken: het nieuws stond op mijn programma.

Luk Alloo interviewde Ingeborg

Gisterenavond keek ik er dan opnieuw naar. Ditmaal om het volledig uit te kijken. Luk Alloo had naar het schijnt een paar dagen met de emotionele rollercoaster Ingeborg doorgebracht. Altijd de 'eeuwige optimiste'..., totdat ze voor de camera’s heel emotioneel werd toen het bleek dat ze bij tv-opnamen zichzelf niet kon zijn, en de indruk kreeg in een keurslijf te worden gestopt. Npg iets anders..

Dat Ingeborg met haar meditatie en spiritualiteit altijd even ‘zen’ door het leven gaat, is een misverstand, zei ze zelf. “Ontspannen? Als alles in mij nee zegt? Er bestaat een groot misverstand over yoga en meditatie. Dat gaat niet over pillen pakken en stil liggen. Yoga is het beest in je laten wakker worden, en in het licht laten komen, zodat je kracht vrijkomt,” floepte ze er op een tamelijk 'beestige' manier uit.

- Oeps! Volgens mij is het net andersom. Yoga kan dienen om met-ter-tijd meester over dat beestje in onszelf te worden, teneinde het animale te ontgroeien, om tenslotte meer 'mens' te worden. Maar ja, 'k kan verkeerd zijn.

Op een bepaald moment, nadat ze een Bach rescue-pastilletje had genomen, zei ze: "Tranen zijn gezond. Elke traan herstelt ons lichaam, dus ik heb nu zoiets van: ik moet nu gewoon volle bak kunnen wenen, maar die mascara loopt uit. Dat is miserie. Dat is toch?... Altijd die miserie van die schmink."

- Toegegeven: als je echt verdrietig bent, omdat een dierbaar iemand overleden is, bijvoorbeeld, - of, omdat je jouw job bent kwijtgespeeld, kan tranen laten als uitgangsklep het lichaam ontgiften. Maar Ingeborg was dus verdrietig omdat ze haar zinnetje niet kreeg.

Weet ook, dat als je om een niemandal weent, je enorm veel kostbare energie verliest; energie, die een mens veel beter in zichzelf zou moeten kunnen vasthouden, teneinde diezelfde energie voor andere zaken aan te wenden. Ongecontroleerd, misplaatst wenen, vergroot nu eenmaal alle reeds bestaande lekken, en hoe meer tranen men laat, hoe groter die lekken worden.

Anderzijds is Ingeborg een zeer goede toneelspeelster. Niet voor niets studeerde ze indertijd aan de Antwerpse 'Studio Herman Teirlinck'.

Ze vervolgde met: "En weet je wat men dat zegt? "Allee Ingrid, je geeft toch yoga: je zou je toch moeten kunnen ontspannen? Ontspannen?... Ontspannen!?... Als alles in mij nee zegt!???...," riep ze uit.

- Wel, beste Ingeborg, dat is nu eenmaal een andere functie van yoga, zijnde: meer controle over het lichaam verkrijgen.

Achteraf zat ze opnieuw in Luk's wagen, haalde het thema 'onmacht' aan, en sprak ze over haar 'tocht naar authenticiteit', 'een oude wonde', zei ze daarbij. Natuurlijk weet ik niet of ze ooit aan zichzelf de vraag: "Wie of wat ben ik?" heeft gesteld.

"Als je je niet goed voelt in een programma, ga je dan acteren?" vroeg Luk Alloo.

"Ja," antwoordde ze, "en ik kan dat heel goed. En sommige mensen, die ik zelfs heel goed ken, trappen erin. ... Het is een knop, die ik aan en uit kan zetten, en dan speel ik het spelletje," gaf ze eerlijk toe.

Tot besluit

Momenteel is Ingeborg Sergeant 51 jaar oud, en verklapte aan Luk dat ze zich eventjes zal terugtrekken, totdat ze 55 is geworden, beweerde ze. Ik geef haar groot gelijk.

Nota: Indien je je bij VTM inlogt, kan je de gehele zending op een rustige manier bekijken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht