ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bouwden echte reuzen de gigantische megalieten van het Siberische Gornaya Shoria ?

Sommige mensen beweren dat de Gornaya Shoria megalieten het bouwwerk zijn van Bijbelse reuzen…
door Tsenne Kikke - zondag 31 januari 2016 2:17

Ik betrapte mezelf op het feit dat ik de laatste tijd over dingen heb geschreven waarover ik in wezen niet graag schrijf. Anderzijds ben ik geen persoon die de andere kant opkijkt, en daarbij beweer dat we allemaal gezonde mensen zijn met gezonde geesten in een gezonde maatschappij.

Volgens mij waren er hier op Aarde ooit mensen met een veel hoger niveau van bewustzijn. Het bestaan van de piramiden is daar - volgens mij - een zeer klein bewijs van. De wereld van de technologie staat niet stil, en zal ervoor zorgen dat de mechanisch ingestelde mens met-ter-tijd nog mechanischer zal worden. Met ingebouwde chips, bijvoorbeeld. Echte robotten van vlees en bloed.

Anders gezegd: afgaande van het mogelijke bestaan van hogere beschavingen uit indertijd, kunnen we eerder van involutie dan over evolutie spreken.

'k Weet niet of je me begrijpt, maar op dit moment wordt er veel aandacht besteed aan megalieten die in de Bergachtige Sjor (Gornaya Shoria) in Zuid-Siberië zouden gevonden zijn. Mogelijk gaat het zelfs om de grootste stenen monumenten ter wereld.

Bekijk het onderstaand filmpje om aan de weet te komen waarover ik het heb, maar zet misschien de storende muziek uit...

De Gornaya Shoria megalieten zijn rotsformaties, die te vinden zijn in het zuiden van Siberië. De stenen lijken ongeveer 30 procent groter te zijn dan die van Baalbek in Libanon.

Volgens Russische wetenschappers zijn ze het gevolg van natuurlijke geologische processen en tektonische krachten, maar velen zien er dan weer andere zaken in. En, omdat we te doen hebben met rotsblokken, die tonnen en tonnen wegen, betrok men er zelfs de Bijbelse reuzen bij. Ter herinnering...

In de Bijbel kunnen we daarover in het hoofdstuk 'De zondvloed' het volgende lezen:

"Toen de mensen talrijk begonnen te worden op de aardbodem en dochters kregen, zagen de zonen van God hoe mooi de dochters van de mensen waren, en zij kozen uit die dochters ieder een vrouw. Maar de HEER zei: ‘Mijn levensgeest zal niet altijd bij de mens blijven, want hij is maar een nietig wezen; de duur van zijn leven zal honderdtwintig jaar bedragen.’

In die dagen – en ook nog daarna – leefden er reuzen op de aarde, doordat de zonen van God gemeenschap hadden gehad met de dochters van de mensen en zij hun zonen hadden gebaard. Zij waren de befaamde geweldenaars van de oude tijd.

De HEER zag hoezeer de slechtheid van de mensen op de aarde was toegenomen, en hoezeer de begeerte van hun hart de hele dag naar het kwade uitging. Daarom kreeg Hij spijt dat Hij de mens op de aarde gemaakt had, en Hij was er zeer verdrietig om. En de HEER zei: ‘Ik ga de mens die Ik geschapen heb, van de aardbodem wegvagen, zowel de mens als het vee, en de kruipende dieren en de vogels in de lucht, want het spijt Mij dat Ik ze gemaakt heb.’ Alleen Noach vond genade in de ogen van de HEER."

Met andere woorden: de verbeeldingswereld van sommige mensen ging zover, dat men er die reuzen bij betrok - want, enkel en allen reuzen zijn in staat zulke 'megalieten' te bouwen. Logisch, nietwaar?

Maar hoe interessant dit thema ook mag zijn, en hoe knap de foto's en de videobeelden, vrees ik dat ik de mening van de wetenschappers moet bijstaan.

Toch is het een heel knap staaltje kunstwerk uit de handen van Moeder Natuur, en misschien de moeite waard om het ter plaatse in je op te nemen. En, als je dan toch in Rusland bent, kan je - zoals hieronder te zien is - nog andere rotsformaties bezoeken. Maar, vergeet de reuzen, en kom ook niet met een verhaal af waarin aliens de hoofdrol spelen ...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht