ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De zoveelste Belgische pedofiele priester in Sardinië aangehouden

Pascal Manca uit Charleroi wegens zedenfeiten met minderjarige jongens opgepakt.
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 mei 2015 16:16

Pascal Manca, een 43-jarige Belgisch-Italiaanse priester geboren in Charleroi, zit sedert 6 mei in de cel op Sardinië, omdat hij zijn seksuele impulsen niet onder controle had.   
 
De man was nog maar sinds kort priester van de parochie van Villamar, in het zuiden van het eiland. Daarvoor was hij priester in Mandas. Plaatselijke bewoners wisten te vertellen dat hij een alkolieker was, en tegen nonnen uit de buurt had hij gezegd dat hij die drank nodig had om in slaap te kunnen vallen.

Pascal Manca wordt beschuldigd van pedofilie met vier kinderen tussen 12 en 16 jaar oud. Hij zou twee jongens van 12 jaar misbruikt hebben in 2012 en een 15- en 16-jarige jongen in 2014.

De man lokte zijn slachtoffers in de val door hen een drankje aan te bieden, waarin hij een stevige dosis slaappillen van het merk Delorazepam had vermengd. Vervolgens misbruikte hij hen.

Er werden ook pedo-pornografische beelden gevonden op zijn twee laptops. Tevens had hij enkele 'veelzeggende beelden' via sms'jes naar een aantal jongens verstuurd.

Momenteel verblijft de ziekelijke man in de gevangenis van Uta, in de provincie Cagliari. Naar het schijnt werd hij tijdig opgepakt, omdat hij een vliegtuigticket naar Barcelona op zak had.

Over de oorzaken van kindermisbruik door priesters en andere religieuzen bestaat veel discussie en wordt nog veel onderzoek gedaan, gewoonweg oimdat ze die koe niet bij de horens wensen te pakken.

Tussen priesters zitten er zeer veel gestoorde geesten. In het verleden werd er reeds herhaaldelijk het bewijs geleverd dat psychische problemen vaak geen beletsel was voor intrede. Hoewel de juiste cijfers over homoseksualiteit 'logischerwijze' ontbreken, wordt regelmatig verondersteld dat zich onder priesters een relatief hoog aantal homoseksuelen zou bevinden.

Indien dit correct zou zijn, zou dit één van de mogelijke verklaringen kunnen zijn voor het feit dat er binnen de katholieke kerk veel meer jongens dan meisjes zijn misbruikt. Homoseksualiteit wordt vooral vanuit kerkelijke kringen als oorzaak van het misbruik aangewezen.

Kostscholen, gestichten, tehuizen en andere katholieke internaten zijn afgesloten gemeenschappen met veel kinderen, waarbinnen sommige geestelijken de gelegenheid voor ongestraft misbruik vinden. Tevens is de kans groot dat zulke en gelijkaardige instellingen ware kweekscholen zijn om met-ter-tijd homofiel gedrag aan te kweken.

Omdat zeer veel pedofielen de neiging hebben een baan te kiezen waarin ze met kinderen te maken hebben, voelen ze zich mogelijk aangetrokken tot het onderwijswerk en het daarmee verbonden priesterschap. Tevens zijn zeer veel priesters seksueel onvolwassen en hierdoor geneigd om zich vooral te richten op (eveneens onvolwassen) kinderen.  

Hoewel het misbruik van minderjarigen binnen de Katholieke Kerk al veel langer bekend was, ondernamen kerkelijke overheden volgens verschillende onderzoeksrapporten decennialang weinig om het te bestrijden. Omdat de Kerk niet krachtig optrad tegen het misbruik, kon het misbruik zo lang doorgaan en konden individuele daders zoveel slachtoffers maken. Nochtans mogen we sedert begin deze eeuw niet klagen en komen meer en meer homofiele en pedofiele priesters in de gevangenis aan hun vieze trekken.

Commentaar


Mirella Gepost op: 7/12/2020 4:25:14
Mirella

Ik weet dat dit verhaal reeds een tijd geleden is gebeurd...

Toch wil ik even iets kwijt...

Dit afschuwelijk schepsel was priester op de begrafenis van een tante in de kerk in Villamar.

Hij leek een tiran en keek ons kil aan toen ik mijn moeder even aansprak.

De mis was nog niet bezig maar hij kon doden met zijn ogen.

Ik keek hem terug aan  dacht ik laat niet door hem intimideren maar ik kreeg kippenvel van zijn vreselijke koude blik.

Dominant en hatelijk ventje...

De communie die al zo lang in de hand gelegd werd moest ik van hem op te tong...

Bah...ik hoop dat hij echt vast zit want hij verdiend het...

Van kinderen blijf je verdorie af! 


Tsenne Kikke Gepost op: 7/12/2020 17:13:45
Tsenne Kikke

Ja, zo zijn er soms zaken die jarenlang in ons geheugen blijven ronddwalen... :-(

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht