ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meditatie voor Zelf-Herinnering: een Vierde Weg Oefening

Hieronder een videoclip waarvan je het vuile badwater best wegwerpt nadat je het kind hebt behouden.
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 juli 2015 14:00

Meer en meer mensen beginnen zich met de leerstellingen van Gurdjieff bezig te houden. Zo vond ik vandaag een meditatieoefening voor Zelf-Herinnering.

Indien je nog weet wat er vorige week in de Werkgroep over de Kringloopmeditatie werd gezegd, dan zul je de bedoeling van al hetgeen in onderstaande videoclip wordt gezegd veel beter begrijpen.

Luister dus naar al hetgeen die persoon vertelt, onthou de woorden, en pas de oefening op jezelf toe, maar begin bij het hoofd en nooit bij de voeten ( = een instructie van Gurdjieff).

Daarna mag je het filmpje gerust vergeten: zijn stem heeft geen diepgang, de muziek is storend, indien je aan Zelf-Herinnering wenst te doen, en zorg ervoor dat verbeelding de werkelijkheid niet overneemt - want, die stem sust jou in een veel diepere slaap.

Kortom: behoud het kind, nadat je het badwater hebt verwijderd; een iets, dat je te allen tijde zult moeten doen met al de dingen die je op het internet over Gurdjieff en diens leerstellingen leest.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht