ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Joni Mitchell lijdt haar gehele leven al aan Morgellons

Joni Mitchell werd begin vorige maand gehospitaliseerd omdat ze het bewustzijn verloor en - naar zij beweert - aan de Ziekte van Morgellons lijdt.
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 mei 2015 5:58

Mensen, die aan de ziekte van Morgellon lijden, ook weleens het Morgellons Syndroom genoemd, beweren dat ze het gevoel hebben dat er onder hun huid parasieten kruipen die hen bijten, waarna er uit de wondjes en kleine zweren kleurrijke vezels plots naar buiten groeien, net als paddenstoelen na een zware regenstorm.

Ook hebben ze veel last van jeuk, moeheid en geheugenverlies. Maar experts zeggen dat het om een psychische aandoening gaat. Een mentale ziekte dus.

Zo werd de nu 71-jarige zangeres Joni Mitchell gehospitaliseerd nadat ze begin april van dit jaar in haar woonst in California het bewustzijn verloor. Joni lijdt haar gehele leven al aan Morgellons en tracht er alles aan te doen opdat het als een medische aandoening wordt aanvaard. In een interview, daterend uit 2010, waarvan hier de link, verklaarde ze aan de 'Los Angeles Times': "Ik lijd aan deze vreemde, ongeneeslijke ziekte. Het is alsof het van buitenaardse oorsprong is."

De medische wetenschap meent dat Morgellons hoogstwaarschijnlijk een psychosomatische aandoening is en dat de patiënten uit zichzelf angstige mensen zijn, veel te kampen krijgen met depressiviteit en veelal slachtoffers zijn van drugsmisbruik. Joni Mitchell, die sinds ze 9 jaar oud was nog immer een kettingrookster is, gaf toe dat ze in de jaren '70 voor cocaïneverslaving behandeld werd.

Op de website van de 'Mayo Clinic' lezen we dat Morgellons een mysterieuze en een onverklaarbare controversiële aandoening is, die veel gemeen heeft met mentale aandoeningen.

In een rapport dat in 2012 in een medisch tijdschrift werd gepubliceerd, werd vermeld dat 50% van de 155 mensen die werden onderzocht positief getest werden op onwettelijk druggebruik, waaronder: amfetaminen, barbituraten, benzodiazepinen, cannabinoïden en cocaïne. Tevens waren de meeste vezels die ze op hun huid vonden van katoen, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van kledij of zwachtels, maar nergens was er een spoor van parasieten te bespeuren.

Cindy Casey Holman, hoofd van de 'Charles E. Holman Morgellons Disease Foundation' vertelde aan de CBS: "In de Morgellons stalen is er een ernstige en vaak systemische infectie aanwezig. Toch worden patiënten antipsychotica voorgeschreven, terwijl de infectie onopgemerkt en onbehandeld blijft."

Het is een feit, dat de patiënten die psychiatrische manifestaties vertonen daardoor donkere wolken op de beelden werpen. Maar spirocheet infecties, zoals Borrelia burgdorferi, zijn erom bekend dat ze het centrale zenuwstelsel kunnen aantasten en psychiatrische symptomen kunnen uitlokken. Maar de infectie wordt genegeerd, terwijl dermatologen als enige behandeling gevaarlijke antipsychoten voorschrijven."

Sommige mensen beweerden dat ze van Morgellons waren genezen dankzij antibiotica, maar sommige experts reageerden daarop dat het eerder met het placebo-effect te maken had.

Hoe de zaken er op dit ogenblik voorstaan?... Wel, wetenschappers en experts aanvaarden ondertussen al het feit dat Morgellons wel degelijk bestaat, maar dan wel niet als een daadwerkelijke medische conditie.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht