ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Patrick Haeck diende strafklacht in tegen getuigen van Jehova

Patrick Haeck legde een klacht neer tegen de uitbaters van de Getuigen van Jehova.
door Tsenne Kikke - donderdag 16 april 2015 22:12

Hier in onze gewesten leven we in een prachtige wereld, te midden van intelligente wezens - of, alleszins mensen, die tenminste kunnen lezen en schrijven en het een of ander beroep hebben aangeleerd, maar waarvan de twee hogere vormen van bewustzijn in henzelf ontbreken. Geen erg, zolang men maar tracht te 'ontwaken'.
 
Doch, hoe intelligent men ook is, of er tenminste zo uitziet, vraag ik me soms af waarom iemand zo'n sekte als de Getuigen van Jehova vervoegt. Maar, die vraag kan over eender welke andere religie worden gesteld. Zelfs katholieken, of eender wie die een godsdienst belijdt, beseffen niet wat Jezus met de woorden 'Word wakker!' - 'Ontwaak!' en 'Ontslaap! bedoelde.

Eén van de logische antwoorden op die vraag is, dat de mens een kuddedier is, en graag ergens bijhoort. De inhoud van iemands brein doet de rest, en kiest datgene uit wat er het beste bij past. In elk geval - wat de Getuigen van Jehova betreft: eenmaal die stap gezet, moet men er naar het schijnt de prijs voor betalen. Zo gaat het met alles in het leven.

De 51-jarige Patrick Haeck, bijvoorbeeld, is er 35 jaar lang lid van geweest, en is dan ook zeer goed op de hoogte van het interne reilen en zeilen ervan, maar ondanks dat stapte hij op 27 maart 2015 naar het Gentse parket. Het begon allemaal, nadat hij enkele jaren geleden aan de deur werd gezet ...; een iets, dat hij hoogstwaarschijnlijk niet kon kroppen. Nu zint hij, op zijn manier, naar weerwraak. Via deze link kun je hem aanhoren en Getuigen aanschouwen; menstypen, die er intelligent uitzien.

Haeck beweerde dat hij op die manier iets wil doen tegen het onmenselijke uitsluitingsbeleid van de religie. "Als iemand wordt uitgesloten, is het voor leden verboden met die persoon op welke manier dan ook contact te hebben. Ex-leden worden gediscrimineerd op basis van religie en publiekelijk aan de schandpaal genageld. Vriendengroepen en families worden zo uit elkaar gerukt."

Het is alsof hij niet beseft dat hij door die gemeenschap als een 'rotte appel' wordt aanzien, en dus andere appelen en fruitsoorten kan aansteken. Hijzelf moet begrijpen dat hij - indien hij met andere leden in contact komt - er alles zal aan doen om die mensen op zijn manier te beïnvloeden. Of, is hij zo naïef? Waarschijnlijk wel, anders was hij niet - om er na 35 jaar lang zélf lid van te zijn geweest - naar het Gentse parket gestapt en een klacht ingediend wegens laster, eerroof, beledigingen, en inbreuken op de discriminatiewet.

Een andere versie is, dat hij - omdat hij vragen stelde over zijn geloof - hij door het rechterlijk comité - een soort van kerkrechtbank - werd uitgesloten. Ook zijn aanstaande schoonzoon, de 24-jarige Matthias Wauters, werd uit de beweging gezet, en zijn ouders willen al drie jaar geen enkel contact meer met hem - waarschijnlijk, omdat ze niet willen aanhoren wat hij allemaal te zeggen heeft.

Eerdere uitspraken van het hof van beroep in Luik en het Hof van Cassatie sterken Haeck in zijn overtuiging. "Dat waren burgerlijk rechtszaken, maar de rechtbank oordeelde wel dat de Jehovah’s Getuigen discrimineren op basis van geloof," zei Nathalie De Jonghe, advocaat van Haeck.

In Kraainem, waar zich het Belgische hoofdkwartier van de Jehovah’s Getuigen bevindt, ontkende men dat leden geen contact mogen hebben met ex-leden en anders worden uitgesloten. En, mensen die niet liegen, zullen misschien wel de waarheid vertellen, nietwaar?

Sommige getuigen van Jehova beweerden dat Haeck ziek is in zijn hoofd en dat hij bevriend is met de duivel... Volgens mij een bewijs, dat ze nog in een middeleeuwse denksfeer vertoeven. Of, geloof jij ook nog in het bestaan van demonen, duivels, weerwolven, vampiers, en zo meer?

Patrick Haeck is in wezen nog altijd een Jehovah’s Getuige. Hij wilt die godsdienst niet aanvallen, maar interne veranderingen aanbrengen aan het systeem..., en smeekt als het ware om toch maar terug aanvaard te worden.

Het bewustzijnsniveau van bepaalde stervelingen is dermate laag dat ze nog altijd in dingen, zoals hieronder wordt vermeld, geloof hechten ... Raar, maar waar.

Een uittreksel uit 'Truth Be Told': een documentaire over wat Jehovah’s Getuigen elkaar wijsmaken..., gebaseerd op klachten van verbolgen menstypen met een bewustzijnsniveau laag genoeg om er ooit deel van uit te maken.

Jij mag er andere meningen op nahouden, maar ik schreef reeds eerder dat het huidige bewustzijnsniveau van de mensheid nog een duizendtal jaren tijd zal nodig hebben om het zonder de bestaande godsdiensten te doen. Ooit moeten ze allemaal door iets nieuws worden vervangen, vind ik. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar de leerstellingen van Gurdjieff, maar tegen dan is er misschien iets veel beters op de markt. Ondertussen voeren zeer veel godsdienstbeoefenaars oorlogen onder elkaar, dagen elkaar voor het gerecht, en zo meer.

Godsdiensten: in plaats van te verbinden, scheppen ze kloven, onvrede en verdeeldheid, en de egocentrische 'gelovigen' lopen eerder met afgunst, haat, venijn, wrok, en zo meer in hun harten rond, omdat Liefde - net als bewustzijn - hen totaal onbekend is. Of, vergis ik me, denk je?

Bijvoorbeeld: vandaag nog konden we het volgende lezen...

... 15 islamitische bootvluchtelingen van Ivoriaanse, Malinese en Senegalese origine, werden in Sicilië gearresteerd, omdat ze tijdens de boottocht naar het Europese vasteland twaalf andere, christelijke, vluchtelingen overboord zouden hebben gegooid. De vluchtelingen waren dinsdag vertrokken vanaf de Libische kust op een sloep met een honderdtal mensen aan boord.  

Tijdens de oversteek werden de Nigerianen en de Ghanezen, die in de minderheid waren, overboord gegooid door een vijftiental mensen nadat beide partijen het met elkaar aan de stok om religieuze redenen. Dat de overlevenden de feiten konden navertellen aan de ordediensten zouden ze te danken hebben aan het feit dat ze zich sterk verzetten tegen de pogingen om hen overboord te gooien en dat ze een menselijke ketting vormden.

De vijftien mannen kwamen gisteren in Sicilië aan, aan boord van het schip Ellensborg, dat hen had opgepikt op de Middellandse Zee. Vandaag werden ze in beschuldiging gesteld van moord.

De voorbije dagen zijn al bijna 10.000 migranten die via bootjes Italië wilden bereiken van zee geplukt. "Welkom in Europa!," roepen velen uit, en scheppen oorzaken waarvan we met-ter-tijd de gevolgen zullen moeten dragen.

Commentaar


Gepost op: 17/04/2015 0:32:30
Een vluchtlingenboot is blijkbaar geen echte reddingsboot of ark. In de film 'Life of Pi' is dat wel zo. De vader van Pi heeft een dierentuin en in die zoo is er een hok met een gordijn voor. Boven dit hok is er een opschrift dat vermeld: "In dit hok ziet u de gevaarlijkste diersoort op aarde." Als de bezoekers dit gordijn wegtrekken, kijken ze in een spiegel.

Tsenne Kikke Gepost op: 17/04/2015 3:07:02
Tsenne Kikke

Volgens mij zouden ze het probleem bij de wortel moeten aanpakken en iets doen aan al die huidige godsdienstoorlogen, zoals die van de soennieten tegen de sjiieten. De meeste van die vluchtelingen zijn voor geen enkel Europees land een meerwaarde, sommigen zijn gevaarlijke individuen, brengen tropische ziekten met zich mee, kosten massa's geld, enzovoorts, enzovoorts. Velen onder hen werden vroeger als 'illegale inwijkelingen' beschouwd. Nu worden ze 'vluchtelingen' genoemd, die dan ook nog worden opgehaald. Binnenkort doet Artsen zonder Grenzen er zelfs aan, mee met eigen schepen en met ons sponsorgeld. Maar, politiek gezien, is er geen beginnen aan, want de VS steunt zowel rechtstreeks als onrechtstreeks godsdienstige beide partijen. En jazeker: die boten zijn geen arken..., integendeel.


Tsenne Kikke Gepost op: 17/04/2015 3:10:40
Tsenne Kikke

Oeps! Het zetduiveltje speelde me parten. Moest zijn: "Maar, politiek gezien, is er geen beginnen aan, want de VS steunt zowel rechtstreeks als onrechtstreeks beide godsdienstige partijen." Zo zie je dat duiveltjes dan tóch bestaan. :-)


danie77 Gepost op: 20/04/2015 18:26:44
danie77

t's klote ,al in europa?weer èèn probleem bij,aan de wortel aanpakken ja,

angelus heeft gelijk,het gaat om mensen,jezus,maria,jozef,hoe gaat dat eindigen??????????????????????

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht