ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over Indiase hoofdmassage en overdracht van energieën … - een nadenkertje

Waar trekken we in de wereld van het zogenaamde 'spirituele' de lijn tussen werkelijkheid en pure fantasie ?
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 augustus 2014 23:38

Onwetende, goedgelovige mensen nemen vrij snel 'geloofwaardige' dingen aan - en, indien je een leugen regelmatig herhaalt, groeit die leugen uit tot een waarheid. Zeer veel mensen zijn er zelfs krankzinnig van geworden. Schep in jezelf het geloof dat je de reïncarnatie van Napoleon bent, of van Cleopatra, en binnen het jaar loop je met die zekerheid rond. Erna Van Herreweghe, bijvoorbeeld, was ervan overtuigd dat ze een etalagepop was, bijvoorbeeld.

Ikzelf hou me al ongeveer 40 jaar bezig met het zogenaamde 'spirituele', en een grondige studie gemaakt van alle fenomenen die onder de rubriek 'Parapsychologie' kunnen worden ondergebracht, maar eveneens van de magie, kabbalah, het henochiaans syqteem, astrologie, de leerstellingen van Gurdjieff, kleurlichttherapie, acupunctuur, noem maar op. En, hoe meer ik van alles aan de weet kwam, hoe meer ik besefte dat ik in wezen niets wist.

Bovendien is een weten van vandaag, niet het weten van morgen. Ooit was de Aarde een platte schijf, en was men ervan overtuigd dat de mens nooit op de Maan zou kunnen landen, noch de ruimte verkennen. Er was een tijd, dat stervelingen bij iedere donderslag die ze hoorden offers aan de goden brachten, enzovoort. Zelfs vandaag de dag nog doden primitieve, menselijk uitziende wezens anderen, net als de ene voetbalploeg de andere bekampt, terwijl de supporters elkaar bevechten.

Ikzelf geef toe dat ik niets weet. Het weten van de mens is geen echt weten, maar een geleend weten; een weten, ontstaan uit dingen die we ergens gelezen of gehoord hebben. Het brein van elke baby wordt met een woordenloze inhoud geboren, en alles wat eraan wordt toegevoegd, is geleende kennis. Alles hangt dus af van de omgeving waarin een mensje ter wereld wordt gebracht. Indien jij in het Zwarte Afrika was geboren, had je niet enkel en alleen een andere huidskleur, maar sprak je ook een andere taal, je zou andere goden aanbidden, en met andere overtuigingen in je brein rondlopen.

Maar, zoals ik reeds bekende: ikzelf weet niets, maar ik kan wél over zeer veel dingen meepraten, waarbij mijn ervaringswereld een belangrijke rol speelt. Natuurlijk ben ik ooit begonnen met boeken te lezen over onderwerpen die me aanspraken - en, hoe meer ik las, of cursussen volgde, hoe meer ik in dingen begon te geloven - totdat ik inzag dat geen enkel geloof een écht weten is.

Ik weet niet of er een godheid bestaat. Ik weet niet of er ja dan neen een leven na dit leven is, een hemel, hel, vagevuur, leven op andere planeten, of jij, beste lezer, slechts bezield bent, of over een persoonlijke ziel beschikt, en zo meer.

Vragen, vragen, en nog meer vragen, waar - mijns inziens - geen mens een antwoord op weet. Doch, indien jij, beste lezer, het allemaal wél weet, dan kom ik bij jou in de leer - beloofd.

Wel sta ik voor zovele dingen open, maar met een gezonde vorm van scepticisme in mijn achterhoofd. Bovendien tracht ik altijd het kind te bewaren, terwijl ik het vervuild badwater weggiet. Zolang het kind maar niet het product is van iemands verbeeldingswereld, natuurlijk - want, zeer veel mensen leiden een fantasierijk bestaan.

Bijvoorbeeld ...

Elke haarkapper zou onderstaande technieken moeten aanleren. Bekijk het eerste filmpje, maar neem sommige dingen uit de videoclip geheel onderaan met een korrel zout, en andere zaken met een geheel Siberische zoutmijn.

In elk geval, ben ik ervan overtuigd dat elke vorm van massage aangenaam aanvoelt. In dit geval hebben we het over Indische hoofdmassage. Wrijf maar eens over je eigen schedel, ga maar eens met je vingers door je haar, keuter maar eens in je oren, en vraag dan aan een tweede persoon om hetzelfde bij jou te herhalen. Of, tracht jezelf maar eens te kittelen.

Alles is energie

In het filmpje spreekt de man over een persoon, die beweert dat hij er 'kosmische energieën' aan kan toevoegen. In de veronderstelling dat een mens kanaal kan zijn van iets van hogerhand, betwijfel ik of hij die van zijn eigen energieën kan afzonderen en ze dus van elkaar kan gescheiden houden. Weet, dat sommige mensen wel degelijk durven beweren dat ze in staat zijn om via een deel van hun lichaam energieën kunnen opvangen, om die dan vervolgens op een onaangetaste, en dus zuivere manier, aan anderen over te dragen.

Indien je een beetje nadenkt, weet je dat dit onmogelijk is. Net als een waterdruppel zich met de oceaan vermengt en daarna onmogelijk nog in oorspronkelijke vorm weer te vinden is, lost energie zich in energie op.

Nogmaals: in de veronderstelling dat een mens energieën van buitenaf kan opvangen, worden die altijd met de zijne vermengd. En, met altijd bedoel ik dan ook: altijd.

Dit impliceert dat - nogmaals: in de veronderstelling dat iemand zijn energieën aan anderen kan overdragen - jij - als ontvanger daarvan - ook zijn/haar energieën in jezelf opneemt.

Anders gezegd: de gezondheidstoestand van de gever - zowel fysiek als geestelijk - is in dat geval primordiaal. Ik heb het dus over gezonde geesten in gezonde lichamen...

Bekijk nogmaals de videoclip, én die van hieronder. Gebruik jouw rede (denkcentrum) om die mannen te analyseren, voel hen aan (gevoelscentrum), en wordt hen gewaar (instinctcentrum). Wil je écht door die personen, of door een gelijkaardig iemand - altijd in de veronderstelling dat ze energieën kunnen overdragen - op een energetische manier worden behandeld?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht