ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spiritualia heeft een dringende nood aan andere bloggers! Jij, misschien?…

Spiritualia is op zoek naar meerdere bloggers!
door Tsenne Kikke - maandag 21 oktober 2013 15:22

Laat me ditmaal beginnen met mijn excuses aan te bieden. Ikzelf richt al mijn blogs tot een welbepaald lezerspubliek - hetgeen betekent, dat ik onmogelijk naar de inhoud van eenieders brein kan schrijven. Anderzijds is dit dan ook een uitnodiging, gericht aan andere bloggers, om andere thema's met een meerwaarde aan te snijden - gewoonweg, omdat deze Spiritualia website niet onder mijn eenzijdige denken mag (blijven) lijden.

Anders gezegd: er bestaan in het gebied van spiritualiteit veel méér onderwerpen dan Zelfkennis waarover kan geschreven worden, nietwaar? Dus, kruip eens in jouw schrijverspen, en plaats zélf eens een blog over een thema waarin jij interesse stelt.

Met mijn teksten, meestal bedoeld om mensen te laten na-denken, uit hun schulp te lokken, reacties op te roepen, en zo meer, heb ik reeds meermaals op lange tenen getrapt. Het is een feit, dat indien je lezers - of zelfs je eigen vrienden wil verliezen - je er gewoonweg maar voor moet zorgen dat je tegen hun meningen en geloofsovertuigingen inpraat. Weet, dat iedereen, net als ik en jijzelf, in de veronderstelling leeft alles veel beter te weten.

Zeg maar eens tegen iemand, die - bijvoorbeeld - in het bestaan van aliens en ufo's geloof hecht, dat hij knettergek is, en dat zijn geloof niet gebaseerd is op 'effectieve bewijzen' noch op 'een écht weten', maar wél op pure verbeelding of op na-praterij. De kans is vrij groot dat hij boos wordt. Dus, doe je er altijd beter aan om naar iemands mond te praten, - of: te zwijgen, te luisteren, en doen alsof je het allemaal gelooft.

Anders gezegd: word een 'goede verkoper'.

Een verkoopgesprek bestaat uit 100%. Zorg ervoor dat de andere persoon voor 90% van de tijd aan het woord is. Jijzelf bent verantwoordelijk voor de overige 10% - en, tijdens die 10% stel je enkel en alleen vragen, opdat de andere kan voortrazen.

De meeste mensen zijn nu eenmaal geïnteresseerd in hun eigen gesprek. Al genoteerd dat, als iemand je vraagt of je dit jaar op reis bent geweest, die vraag niet stelt om jou uit te horen..., maar gewoonweg een uitgangspunt is om zijn eigen reisverhaal aan te boren?

Ter zake: deze prachtige website heeft dringende nood aan bloggers! Ga eens naar Encyclopedia Spiritualia, overloop de thema's, en kies er eentje, of meerdere uit, waarover je iets waardevols te vertellen hebt.

Weet, dat Spiritualia elke maand minstens 20.000 unieke bezoekers heeft. Met 'unieke bezoeker' wordt bedoeld, dat indien je zelfs elke dag Spiritualia bezoekt, je op het einde van de maand als 1 unieke bezoeker wordt beschouwd.

Tijd: benut, of verspil het

Ikzelf stel veeleer interesse om al mijn overblijvende tijd in Eclecticus te investeren,  en richt me dan ook graag tot de enkeling; tot de persoon, strevend naar meer 'Zelf', naar meer 'Zijn'.

Om de woorden van Kierkegaard te gebruiken: "Precies wat men het wereldse noemt, bestaat louter uit zulke mensen, die om zo te zeggen zichzelf aan de wereld verkopen. Ze gebruiken hun talenten, verzamelen geld, doen wereldse zaken, rekenen verstandig, enzovoort, enzovoort, schrijven misschien zelfs geschiedenis, maar zichzelf zijn ze niet. Ze hebben in geestelijke zin geen zelf, geen zelf waarvoor ze alles zouden kunnen wagen - hoe zelfgericht ze verder ook mogen zijn."

Commentaar


Gepost op: 21/10/2013 17:28:50

Nou, ik heb mijn best even gedaan maar krijg 3 keer een foutmelding...en nu staat het er dus 3 kkkeer op..  ;-)


Tsenne Kikke Gepost op: 21/10/2013 17:39:22
Tsenne Kikke

Alleszins bedankt! We fixen dat wel...

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht