ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Je wenst jouw huidflora aan te vullen?

Indien een mens vreemd gaat, is de kans groot dat men de lichaamseigene flora 'verrijkt'
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 augustus 2013 2:59

Mensen, die met elkaar vrijen, wisselen niet enkel en alleen energieën, virussen en bacteriën met elkaar uit, maar ook schimmels. Je moet je dus niet afvragen wat stervelingen die, bijvoorbeeld, hoeren bezoeken allemaal kunnen opdoen.

Die (h)eerbare dames lopen met miljarden 'kleine beestjes' op en in hun lichaam rond; beestjes, afkomstig van diverse mensen, die uit verschillende omgevingen afkomstig zijn, en van diverse nationaliteiten. Mannen, die hun huidflora wensen aan te vullen, vinden automatisch genoegdoening bij eeniedere prostituee. En, dan verschieten sommigen ervan dat ze dagen, weken, maanden of zelfs vele jaren later 'ziek worden'. Ook partners, natuurlijk, want zij geven die beestjes aan hen door.

Om die reden is het veiliger om thuis een escorte uit te nodigen, omdat de 'beestjes' - in eigen bed - zogenaamd 'lichaamseigen' zijn. En, steek dat kind, dat even op bezoek komt - uit voorzorg - eerst in het bad, natuurlijk.

Indien de vrouw des huizes niet open staat voor deze vorm van Open Huwelijk is een hotel misschien een tweede aanrader. Oké, het kost meer geld, maar alles heeft een prijs; een thema, waarop ik seffens terugkom.

Zelfs Osho gaf ons de raad dat, indien men zich wil ontlasten, men ervoor moet zorgen dat men een proper toilet heeft. En, als de innerlijke, energetische wereld voor jou ietwat van belang is, zorg er dan ook voor dat de opgenomen energieën een meerwaarde voor jouw innerlijk lichaam, of lichamen, kunnen betekenen.

Aan hen, die aan Zelfkennis doen... Weet, dat al wat je na jaren hebt opgebouwd in een fractie van een seconde kan worden vernietigd, en dat je dan praktisch opnieuw van nul zult moeten beginnen. Anders gezegd: de prijs die je ervoor betaalt is meestal hoger dan je denkt.

Dit is dan één van de enkele redenen waarom katholieke priesters (en, achteraf: nonnen) geen geslachtsgemeenschap mogen hebben met dood-gewone stervelingen. Een reden temeer waarom de paus veel harder zouden moeten optreden tegen homofiele priesters, omdat ze elkaars innerlijke werelden verpesten, en dus misschien nooit of te nimmer hun zogenaamde 'goddelijke, of causale lichamen' zullen kunnen ontwikkelen.

Ook de Vestaalse maagden waren priesteressen, die vanaf een leeftijd van zes tot tien jaar aan hun 'roeping' begonnen. Zij moesten maagd blijven tot aan het einde van hun diensttijd, zo niet werden ze van een rots geduwd, of levend begraven. Van mij zouden ze mogen blijven leven, omdat de 'straf', om daarna als gewone sterveling door het leven te gaan, veel langer duurt dan de plotse dood. Ter zake...

Amerikaanse wetenschappers bestudeerden met behulp van DNA-analyse de schimmeldiversiteit op 14 plaatsen op het lichaam van 10 gezonde proefpersonen. Op ons hoofd - onder meer in en achter de oren en tussen de wenkbrauwen - en onze romp zijn schimmelsoorten van het geslacht Malassezia prominent aanwezig. De diversiteit is er met doorgaans 2 tot 10 verschillende geslachten vrij laag.

Pityriasis versicolor, of tinea versicolor, is een niet zeldzame huidziekte, die door Malassezia furfur wordt veroorzaakt. Op de romp, met name de rug, zijn dan meestal vele kleine ronde of ovale plekjes te zien, met aan de rand vaak een zeer lichte schilfering: er ontstaat extra schilfering als de huid ter plaatse wat wordt opgerekt.
 
Door de schimmelgroei op de hoornlaag van de huid schilfert die huid op de aangetaste plekjes iets sneller af dan normaal. De hierdoor vrijkomende stukjes nieuwe huid zijn in de zomer wat lichter, omdat de schimmel de pigmentcellen blokkeert, en in de winter vaak juist wat donkerder dan de omringende huid. Bij mensen met een donkere huidskleur zijn de plekjes vaak wit van kleur, in tegenstelling tot blanke mensen die vaak donker gekleurde vlekjes hebben. Bovengenoemde feiten zijn de reden van de naam 'versicolor', wat 'tegengestelde kleur', of 'diversiteit aan kleur' betekent.
 
De aandoening is in wezen geheel onschuldig en betrekkelijk gemakkelijk te behandelen met een anti-roosshampoo met seleniumsulfide of een ontgistingskuur. Recidieven treden vaak op, omdat de volledige uitroeing ervan niet mogelijk is, maar zijn weer goed te behandelen. Ook zijn, na een succesvolle behandeling, de pigmentatieverschillen niet meteen verdwenen: het kan dus maandenlang duren.

Over Candida Albicans, een schimmelinfectie die zijn uiting zoekt bij de mond, huid, darmen en de vagina, hebben we het reeds eerder gehad. Bijna 75 % van de vrouwen is op zijn minst eenmaal in haar leven in aanraking gekomen met deze vaginale gistinfectie. Deze veelvoorkomende aandoening ontstaat wanneer de zuurgraad van de vagina verandert, wat gist de kans geeft om toe te slaan. Dit uit zich in heftige jeuk, een brandend gevoel bij het plassen en dikke, witte afscheiding. Vaak wordt hierbij antibiotica voorgeschreven, terwijl dit juist de goede bacteriën doodt - anders gezegd: de bacteriën die men juist nodig heeft - en dus het onderliggende probleem alleen maar groter maakt. Daarnaast werken hormonale veranderingen en zwangerschap gistvorming in de hand

De schimmeldiversiteit op de voeten van de proefpersonen was beduidend hoger. Tussen de tenen en onder de teennagels vonden de wetenschappers schimmels die tot respectievelijk 40 en 60 verschillende geslachten behoorden. Op de hiel kwamen zo'n 80 verschillende geslachten voor. Op onze armen vonden de onderzoekers 18 à 32 verschillende geslachten. De wetenschappers onderzochten ook de diversiteit aan bacteriën. Die bleek net hoog op onze armen en laag op onze voeten. Met hun onderzoek willen de wetenschappers het beeld van ons zogenoemde 'microbioom' verder aanvullen.

Zo zie je alweer dat de informatie die aan de mens wordt gericht ietwat verschilt van de informatie gericht aan de 'mens'.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht