ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Petroleum als geneesmiddel, of als allerlaatste redmiddel ?

Petroleum, zei men in de jaren '70, kan zelfs kanker genezen... Waar of onwaar? Weet jij het?
door Tsenne Kikke - dinsdag 30 juli 2013 3:27

In de jaren eind '70 van de vorige eeuw was petroleum drinken een tijdelijke rage, vooral in de Alternatieve Wereld.

Toevallig vond ik vandaag, tijdens het opruimen, een artikel van indertijd, waarvan een zekere Günther Entrop de samensteller was. Nadat ik 'Petroleum als geneesmiddel' in Google had ingetypt, was het geen toeval meer dat ik enkele pagina's vond die Henk Hemelrijk publiceerde, en een identiek kopij is van hetgeen ik op papier had gevonden.

Op zijn frontpagina staat het volgende te lezen...

"Onderstaande informatie is afkomstig uit een reeks artikelen waarschijnlijk uit het tijdschrift “De Natuur Uw Arts”. (De in de artikelen vermelde adressen/telefoonnummers zijn gewoon overgenomen; het is geen garantie dat die nog correct zijn). Ik geef informatie door, het is uiteraard aan jou wat je met deze informatie wilt doen. Alle goeds erbij toegewenst." - Henk Hemelrijk -

Het begon allemaal met een zekere Frau R.A. Würch, die in Canada woonde. Zij berichtte wat zijzelf en vele anderen uit eigen ervaring hadden meegemaakt bij het innemen en inwrijven van gezuiverde petroleum.

Mevrouw Würch schreef: "Ik heb enkele van de vele brieven die ik heb gekregen overgeschreven. Het adres is telkens aan het begin aangegeven zodat iedereen kan navragen hoeveel petroleum de genoemde personen ingenomen hebben. Sommige hebben de eerste drie tot vier dagen een eetlepel vol 1-2 uur voor het ontbijt ingenomen en daarna slechts een theelepel vol gedurende 14 dagen."

Daarna volgt een hele reeks van positieve getuigenissen, gevolgd door een reeks teksten, waaronder deze tekst.

Welke Petroleum?

We vinden het jammer dat in het bewuste artikel de opmerking: “Het moet gedistilleerd petroleum zijn met een kookpunt tussen de 100 en 140 graden” is blijven staan. Dat had beter achterwege kunnen blijven want een Shell-man die geheel achter een petroleumkuur voor medische doeleinden staat, betwijfelt dit ten sterkste en wij inmiddels ook blijkens de commentaren van de lezers.

Het viel ons op dat oudere mensen allemaal over gewone, blanke petroleum spraken als een beproefd oud volksmiddel. Paula Ganner aan wie wij om nadere inlichtingen verzocht hebben, schreef dat zij als uitzichtloos kankergeval in 1950 naar huis gestuurd werd en dat zij op eigen initiatief 6 weken lang dagelijks op de nuchtere maag 1 dessertlepel NAPHTA-B 100-140 gr. ingenomen had. Na een pauze van 8 weken herhaalde zij de kuur nog eens 4 weken. Iedere daarop volgend jaar deed zij weer een 4 wekelijkse kuur en is sindsdien in de allerbeste gezondheid.

Dr. Winkelmann, geneesheer-directeur van Tagesklinik Paracelsus, St. Gallen, Zwitserland, schreef op 18 december ’79 dat hij genoemd preparaat in combinatie met andere beproefde kruidenproducten, tot nu toe, met succes toepast en geen nevenwerkingen heeft kunnen constateren. Dr. Winkelmann verzocht Frau Ganner liever nog niet te veel te publiceren aangezien zij er nog volop mee aan het experimenteren is. Daarom wees zij inmenging van officiële zijde onlangs af. Fotokopieën van deze correspondentie zijn in ons bezit. Dr. Winkelmann schrijft dat hij met de kankerpatiënten die in zijn kliniek verpleegd worden, opmerkelijke resultaten heeft.

De gewone petroleum, die in een oliestelletje werd gebruikt, wordt als de beste petroleumsoort gezien en is bovendien ook de goedkoopste. (Wel even eventuele vaste deeltjes affilteren door filterzakje). Lampenolie wordt afgeraden, ook de blanke, vanwege de toevoeging van een vaste stof, mogelijk paraffine.

Andere ervaringen:

Een dame herinnerde zich dat zij als meisje van 15 jaar van TBC genezen was door een zekere Eylers, in die jaren natuurgenezer te Bussum. Vooral huidklachten werden door middel van petroleum bestreden, bleek uit de vele binnengekomen berichten. Een mevrouw in Amsterdam die na het lezen van het vorige artikel nog niet tot inwendig gebruik tegen haar reumatische klachten over durfde te gaan, baadde haar pijnlijke handen in gewone petroleum. Een dame in Lelystad behandelde haar zere duim ermee. Na 24 uur hadden beiden geen pijn meer. Zij beloofden ons op de hoogte te blijven houden evenals vele anderen die voorzichtig met de kuur van start zijn gegaan. De kuur moet niet langer dan 6 weken duren is onze indruk en kan na plm. 8 weken herhaald worden. Lang niet iedereen schijnt er tegen te kunnen. Hoewel de gefilterde petroleum geen nare smaak blijkt te hebben (het is zelfs enigszins zoetig), zijn er mensen die braakneigingen krijgen.

Volgens hen, die er ervaring mee hebben, kan het dan tegelijk met een klontje suiker ingenomen worden. De redactie moedigt u niet aan maar ontraadt het u ook niet. Velen heeft het kennelijk geholpen. Of het u zal helpen, kunnen wij u niet zeggen. Uw reacties worden echter wel dankbaar aanvaard en in volgende artikelen vermeld, uiteraard zonder vermelding van namen indien u dat wenst. Anderen kunnen daar dan weer hun voordeel mee doen.

Mijn man is automonteur en heeft tot nu toe allerlei, ook ernstige verwondingen en verbrandingen steeds genezen met Compound-Vet (smeerolie uit aardolie). Dat geneest “supersnel” zegt ze. En ervaring heeft hij genoeg ermee want er gaat zo goed als geen week voorbij of hij heeft wel iets met zijn handen. Mw. De G. uit Nes op Ameland heeft 14 dagen petroleum gebruikt bij reuma in haar schouders. Pijnvrij ! Een mevrouw van 80 jaar in Hardenberg heeft ongeveer een week elke ochtend een theelepeltje petroleum ingenomen. Zij zag voordien alles dubbel: twee kerktorens, twee straatlantaarnlichten waar er telkens maar 1 was. Het is over. Zij ziet alles weer normaal. Ook het beven van haar handen is over. Binnenkort gaat zij naar een bejaardenhuis maar “M’n pieterölle neem ‘k mee!”

De kleine dokter

In 'De kleine dokter' van A. Vogel kunt u op blz. 248 over hulpmiddelen bij zenuwontstekingen lezen: “Er is nog een oude eenvoudige methode, die weliswaar niet zeer aangenaam is, maar die zijn nut heeft bewezen. Men drenkt een doekje of watten in petroleum en legt dit kompres zonder meer op de ontstoken plaats, hetgeen op rug, armen en benen zeer goed gaat, pakt het geheel goed en warm met watten in, en men heeft op deze manier een eenvoudige, goedkope behandeling, ook al is het aroma niet al te aangenaam. Bij deze tamelijk drastische behandeling moet men er wel op letten dat men de kompressen zo lang op de betrokken plaats laat liggen dat de huid goed doorbloed, dus flink rood en warm is. Laat men de petroleum nl. te lang werken, dan loopt men gevaar dat er verbranding en blaren ontstaan. Zo ver moet men het niet laten komen.“

Vademecum

In het 'Pharmacotherapeutische Vademecum', uitgegeven door Centens Uitg. Mij. Te Amsterdam in 1942, 8e druk op blz. 67 lezen we: De ruwe petroleum vindt als Oleum Patrae voornamelijk als huismiddel (5-20 druppels) tegen wormen en ingewandsaandoeningen toepassing en uitwendig tegen pediculosis (luisziekte, red.) reumatiek en winterhanden.

Homeopathisch

Ook een Duits homeopathisch handboek legt de nadruk op de toepassing van petroleum bij huidaandoeningen, zelfs zenuwaandoeningen zoals in het gevoel van doofheid aan de hoofdhuid zoals dat ook voorkomt na het wandelen in de koude lucht. Verder bij een gevoel van “dronkenheid” of als “zeeziekte” zoals dat vaak voorkomt als “duizeligheid” bij het opstaan. Bij uitvallende wimpers, bij het niet kunnen lezen van de kleine lettertjes, bij het “dubbelzien”, niet tegen “geroezemoes” kunnen, bij slijmhuidontstekingen, bij geïrriteerdheid, bij maagzweren, bij bleekzucht, etc. etc. In homeopathische verdunningen van D3 tot D30. We hebben ons laten vertellen dat de homeopathisch gebruikte petroleumverdunningen meer dan 200 graden verhit zijn. Het schijnt moeilijk te zijn om aan gedistilleerd petroleum te komen. Zoals in het vorige artikel werd aangegeven. Bovendien weet men niets zeker van de graad van verhitting Z.g. reukloze petroleum komt zeker niet in aanmerking omdat die “geparfumeerd”  is; en gekleurde (rood of blauw) is eveneens af te raden. Ook schijnen er petroleumcapsules te bestaan maar daar kunnen we u nog niet over inlichten.

De biochemicus Dr. Joseph Beres in Hongarije beweert een middel te hebben dat genezing aan 7 op de 10 kankergevallen zou brengen. Beres zegt: “Tegen de tijd dat ik de juiste samenstelling van de druppels openbaar zal maken, zullen de wetenschappers zich diep moeten schamen”. (Misschien hij ook wel. Red.) Onwillekeurig vraagt men zich af of die bestanddelen iets met petroleum te maken kunnen hebben.

Uit Haaksbergen berichtte een dame ons dat haar man die aan kanker lijdt en nog drie weken te leven had, flink aan het vooruitgaan is dankzij de petroleumtherapie en tot stomme verbazing van de behandelende geneesheren weer fiets. Ook uit Hengevelde kwamen soortgelijke berichten. Aan bot- en leverkanker lijdende patiënten gaan met de dag vooruit. Ook werden genezingen van ischias, reumatische aandoeningen en dikke enkels gemeld evenals genezingen van honden.

G.Th. Hornstra, arts voor homeopathie en natuurgeneeswijze, schreef op zijn beurt: "Petroleum als therapie kán schadelijk gevolgen hebben voor de gezondheid. Er is veel te weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan om het gericht als geneesmiddel te gebruiken. Gezien de gunstige ervaringen met petroleum zoals in de Paracelsus kliniek zou een wetenschappelijk onderzoek omtrent  de werking en bijwerkingen van petroleum zeker wenselijk zijn."

Naschrift redactie 'De Natuur Uw Arts':

- Mevr. I. te Olst vertelde ons dat de hoge bloeddruk van haar man zich na een petroleumkuur genormaliseerd had. Een internist te Groningen stond een dame, lijdend aan een hersentumor toe een kuur te doen. De familie zou ons het resultaat melden.

- Omdat petroleum een olieproduct is lijkt het bij sommige laxerend te werken. Uit zichzelf ging men dan de hoeveelheid verminderen.

- Mej. B. uit Nunspeet: Gebruikte 1 keer op 1 dag petroleum en de menstruatie die lang weggebleven was keerde metéén terug. Opmerkelijk is ook de conditieverbetering van het haar. Daarover kwamen meerdere berichten.

- De heer W. te Ommen deelde ons mee als 12-jarige jongen van een longabces en nierontsteking genezen te zijn door een petroleumkuur van een zekere heer Eylders destijds wonende te Oestgeest.

- Er was ook een dame die geen resultaat had gehad na een kuur van enkele weken. Opvallend is dat negatieve berichten tot nu toe niet binnenkomen. Wij verzoeken onze lezers, indien deze er zijn ook dié te melden.

- Interessant is dat kloosterbalsem een petroleumproduct is. Een drogist in Apeldoorn die dit zelf vervaardigt liet ons dit weten.

- Mevr. A. in Zoetermeer schrijft: “Ik heb bij mijzelf een acute gewrichtsontsteking in mijn schouder uitwendig met petroleum behandeld en met succes. Na twee dagen was de ergste pijn verdwenen en op de vijfde dag waren zelfs de bewegingen weer normaal zonder énige beperking.”

Besluit:

Indien je er meer wenst over te lezen, verwijs ik jou nogmaals naar de website van Henk Hemelrijk. Maar, indien je uit eigen ervaringen er meer weet over te vertellen, ben ikzelf, en misschien ook andere lezers, ernaar benieuwd.

Nabericht: Sorry, beide links werden van het internet verwijderd..., en Hemelrijk is op 4 jiuli 2016 overleden.

Commentaar


Kees de Lind Gepost op: 19/12/2013 11:43:59
Kees de Lind

De beide links hierboven naar de website van Henk Hemelrijk doen het niet.

Bestaat zijn website met het hele verhaal over "Petroleum Geneesmiddel" nog wel?


Tsenne Kikke Gepost op: 19/12/2013 12:02:46
Tsenne Kikke

Oeps! de informatie is onvindbaar geworden... Sorry!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht