ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Radiësthesie is hoogstwaarschijnlijk zo oud als de mensheid

Radiësthesie werd reeds in het Oude China toegepast, waarbij een pendel of een wichelroede werd gebruikt.
door Tsenne Kikke - dinsdag 7 mei 2013 11:39

De naam 'radiësthesie' is een samenvoeging van twee begrippen, waarvan één uit het Latijn afkomstig is: 'radius' - 'straal' - en één uit het Grieks: 'aesthesie', hetgeen afgeleid is van 'aesthanomai', wat 'waarnemen' betekent.

'Radius-aesthesie', betekent dus letterlijk: 'het waarnemen van stralen'. Radiësthesie berust op twee oeroude concepten, waarvan het eerste is dat er in de natuur stralen bestaan. En het tweede, dat mensen in staat zijn die stralen op de een of andere manier gewaar te worden.

De Kelten, bijvoorbeeld, en hun voorgangers bouwden hun heiligdommen op kruispunten van Leylijnen. Dit zijn magnetische energiebanen met een positieve energie, die in rechte lijnen over de Aarde lopen. Het is niet onwaarschijnlijk dat de locatie en de vorm van die heiligdommen, waarvan Stonehenge een goed voorbeeld is, via radiësthesie zijn bepaald. Interessant in dit verband zijn de Nazca-lijnen in Peru, welke door de mens gemaakte lijnen zijn, die van hoog boven de aarde waarneembaar moeten zijn.

Radiësthesisten spreken vaak van afstemstraal, horizontale straal, en dergelijke. Vaak bedoelen zij dit figuurlijk. Het is dan een denkbeeldige straal, die enkel bedoeld is om zich beter op de opsporing te kunnen concentreren. Meestal werkt deze persoon met een pendel of wichelroede.

Ook de middeleeuwse kathedralenbouwers plaatsten hun kathedralen naar het schijnt met behulp van radiësthetische technieken exact op kruispunten van Leylijnen. Woestijnvolken van alle tijden zochten water met behulp van een wichelroede, en ook in het Europa van de vorige eeuw werd dit nog op grote schaal gedaan.

Binnen het Oude China speelde radiësthesie een belangrijke rol. Er zijn sterke aanwijzingen dat radiësthesie binnen de traditionele geneeskunde van het Oude China werd toegepast.

Zo zouden de ontdekking van het meridianensysteem, de ontdekking van het bestaan van acupunctuurpunten en de bio-energetische principes van de traditionele Chinese geneeskunde, mede op radiësthetisch onderzoek hebben berust. Gedurende vele jaren was de afgifte van bouwvergunningen in China afhankelijk van een voorafgaand radiësthetisch onderzoek van het bouwterrein. Nog steeds is het in bijvoorbeeld Singapore, Hongkong en Macau bij bouwprojecten niet ongebruikelijk dat een radiësthesist wordt geraadpleegd.

Kortom: radiësthesie stoelt op een traditie, die vermoedelijk zo oud is als de mensheid zelf.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met radiësthesie, oftewel met pendelen en wichelen? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht