ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Quantum Healing, of Quantumgenezing, werkt via een ontastbare vorm van kennis

Quantum Healing, Quantumgenezing in het Nederlands, ook als 'kwantumgenezing' geschreven, is een begrip uit de beginjaren 1900.
door Tsenne Kikke - dinsdag 30 april 2013 1:12

Quantum Healing, Quantumgenezing in het Nederlands, ook als 'kwantumgenezing' geschreven, is het genezende vermogen van de geest, waarbij het genezingsproces in wezen niet een fysieke, maar een psychisch-mentale zaak is.

Het woord 'kwantum' is afgeleid van het Latijnse 'quantum'. Het kwantumdenken is ontstaan vanuit de beginjaren 1900 en langzaamaan uitgeroeid tot hetgeen we er vandaag van maken.

De op 22 oktober van het jaar 1947 geboren Deepak Chopra sprong reeds in 1990 op die kwantumkar en kwam toen met het woordje 'Quantumhealing' op de proppen. In zijn boek 'Quantum genezing' gaat hij in op de gebeurtenissen die zich afspelen in het grensgebied tussen lichaam en geest. In 2004 kwam de film 'What the Bleep do we know!?' uit, en van toen af aan is het woordje 'quantum' algemener bekend geworden.

Achter ons fysieke mechanisme zit er - volgens Chopra - een onzichtbare of ontastbare vorm van kennis, die wij met onze geest kunnen bereiken en waarmee wij het genezingsproces kunnen stimuleren. De geest kan diep genoeg in het lichaam doordringen om zelfs de patronen, waarnaar het lichaam is gevormd, te veranderen. Hij kan, bij wijze van spreken, vergissingen in het schetsontwerp uitvlakken en een ziekte die het ontwerp verstoort - zoals: kanker, diabetes, hart- en vaatziekten - vernietigen.

Wel is men niet zeker wat Chopra met 'geest' trachtte aan te duiden. De kans is groot dat het Engelse 'Mind' als 'geest' werd vertaald, in plaats van 'brein', waarin het denken zich afspeelt. Eigenlijk zouden we dan bovenvermelde zinnen als volgt moeten 'vertalen'...:

Achter ons fysieke mechanisme zit er - volgens Chopra - een onzichtbare of ontastbare vorm van kennis, die wij met ons denken kunnen bereiken en waarmee wij het genezingsproces kunnen stimuleren. Het brein kan diep genoeg in het lichaam doordringen om zelfs de patronen, waarnaar het lichaam is gevormd, te veranderen. Hij kan, bij wijze van spreken, vergissingen in het schetsontwerp uitvlakken en een ziekte die het ontwerp verstoort - zoals: kanker, diabetes, hart- en vaatziekten - vernietigen.

De quantumgenezing - een door Deepak Chopra bedachte term - is dus gebaseerd op het zelfgenezend vermogen van de mens om, door fysieke (waaronder dieet) en geestelijke oefeningen, het lichaam weer in balans te brengen. Hierbij trachtte hij, bijvoorbeeld, de traditionele Indiase ayurvedische geneeskunst te verklaren via een modern westerse wetenschappelijke benadering. Als voorbeeld beschreef hij patiënten met levensbedreigende ziektes die op wonderbaarlijke manier waren genezen.

Let wel, dat Deepak Chopra al meer dan veertig boeken heeft geschreven, en dat al zijn werken in 35 talen werden vertaald. Anders gezegd: Chopra schrijft over alles en nog wat. En, indien je meer aan de weet wenst te komen van de mogelijke gevaren van de ayurvedische geneeskunde is dit verslag misschien een aanrader. In elk geval is elk tegenbewijs van harte welkom!

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met quantum healing? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht