ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paardenfluisteren is een vorm van coaching om, bijvoorbeeld, leiderschap aan te kweken

Paardenfluisteren creëert nauwer contact tussen mens en paard.
door Tsenne Kikke - donderdag 21 februari 2013 0:44

Bij paardenfluisteren wordt er getracht een verbinding te maken tussen mens en dier. Daarbij zal het paard naar het schijnt responderen op de innerlijke gemoedstoestand van de persoon. Innerlijke gemoedstoestanden worden door het paard in de vorm van 'onzichtbare signalen' ontvangen. Iemand die rust en zelfzekerheid uitstraalt, zend andere vibraties uit dan een onrustig onzeker iemand. Het paard zal er in 'paardentaal' op reageren.

Tussen mens en dier kan er maar één leider bestaan. Elk paard aanvaardt van nature uit leiderschap, maar die moet dan ook wel écht zijn. Anders gezegd: authentiek.

Wel bezit elk paard, net als de mens, een eigen karakter. Sommige paarden binden zich snel terwijl anderen meer ruimte opeisen en dus een afstand creëren. De kunst bestaat er dus uit om de afstand weg te werken, of te overbruggen, teneinde dichter bij elkaar te komen en het paard in de juiste richting - de richting die jij aanduidt - te doen bewegen, enzovoorts.

Thema's die, onder andere aan bod komen, zijn: richting geven, inleven, communiceren, lichaamstaal ontwikkelen en leiderschap uitoefenen. Kortom: paarden reflecteren het menselijke gedrag en kunnen om deze reden behulpzaam zijn bij zelfontwikkeling, persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamontwikkeling processen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'paardenfluisteren'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht