ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lithotherapie staat in nauw verband met homeopathie

Lithotherapie werkt met gesteenten om remedies samen te stellen volgens de regels van de homeopathie.
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 december 2012 0:53

In de lithotherapie worden remedies gebruikt die bereid zijn op basis van stenen en mineralen; ze worden in hun geheel gebruikt, daar alle samenhangende delen elkaar versterken. Behalve dat ze mineralen levert die onmisbaar zijn voor het functioneren van ons lichaam, zou ze ook die mineralen 'bevrijden' die al in het organisme aanwezig zijn.

De lithotherapie is ontstaan als resultaat van een observatie: sommige ziekten traden op in gebieden waar veel van een bepaalde gesteente in de bodem zat. Zo lijkt grond met veel graniet kanker te bevorderen, terwijl de ziekte minder voorkomt waar de grond dolomiet bevat.

Deze observatie heeft een groep homeopaten er een kwart eeuw geleden toe gebracht zo'n dertig gesteenten en mineralen (graniet, pyrolusiet, goud bevattend chalcopyriet, diopsiet, ulexiet, glauconiet, enz.) te selecteren naar de minerale zouten met heilzame eigenschappen die ze bevatten.

Op basis van deze gesteenten worden remedies vervaardigd volgens de regels der homeopathie, dat wil zeggen verdund en na elke verdunning gepotentieerd. Nieuw aan deze methode is dat het gesteente of mineraal in zijn geheel wordt gebruikt, terwijl de klassieke oligotherapie zwakke doses gezuiverde minerale zouten toedient. Hierdoor zou ze meer effect hebben dan een geïsoleerde actieve stof, daar de samenstellende delen elkaar versterken. Zo is de werking van diopsiet op het zenuwstelsel te danken aan het versterkende effect van de drie componenten silicium, calcium en magnesium.

Net zoals de oligotherapie dient de lithotherapie oligo-elementen (mineralen) toe die onmisbaar zijn voor een goed functioneren van ons lichaam, maar onderscheidt zich door haar dechelerend vermogen. Door deze eigenschap kan ze de minerale zouten vrijmaken die 'gecheleerd' aanweig zijn in het lichaam, dat wil zeggen ingesloten en inactief gemaakt door moleculen uit de voeding (additieven, conserveermiddelen, aroma's, kleurstoffen), chemische geneesmiddelen (corticoïden, slaapmiddelen, sulfamiden en diuretica) of het milieu (insecticiden, pesticiden).

Ze moet dus niet worden gezien als een tijdelijke behandeling, maar als een medicijn voor de aanleg. Ze onderscheidt overigens drie 'lithotherapeutische constituties' (Graniet-constitutie, Kwik-constitutie, Magnesium-constitutie) die elk hun remedies kennen.

De lithotherapie mag niet verward worden met het gebruik van stenen, mineralen of kristallen om hun zogenaamde energetische of vibrerende eigenschappen (dit is edelsteentherapie).

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met Llthotherapie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht