ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Shadowland' van Pilobolus: Schaduwtheater? Dans? Circus? Concert?

Shadowland' van Pilobolus is wel degelijk een mengeling van dans, schaduwspel, circus, enzovoorts.
door Tsenne Kikke - donderdag 15 november 2012 18:45

Reeds in 2007 betoverde het beroemde Amerikaanse dansgezelschap 'Pilobolus' de gehele wereld. De televisiebeelden van hun spectaculaire uitvoering op de Oscaruitreiking gingen de wereld rond. Wat ze deden was ongezien: achter een verlicht scherm versmolten kluwen mensen elegant tot voorwerpen, lichamen werden indrukwekkende fantasiegewrochten, vielen weer uit elkaar, vormden nieuwe figuren. Het publiek was er weg van.

Schaduwtheater? Dans? Circus? Concert? Wat Pilobolus in ‘Shadowland’ brengt, is buitengewoon en onmogelijk in een vakje te stoppen. Beelden worden zowel direct als indirect getoond en de toeschouwer wordt, zoals in een filmscène, ondergedompeld in de gecreëerde schaduwwerelden.

Het gezelschap gebruikt elementen uit het ballet maar niet alleen de figuren, die uit mensenlichamen ontstaan, zijn verbluffend, even spectaculair zijn de effecten die Pilobolus met bewegende schermen creëert op verschillende niveaus. Er ontstaan beelden aan de andere kant van het zwaartepunt. Met acrobatie en poëzie laten de dansers en danseressen ons zien dat de mens ook gewoon dier, plant, landschap en universum kan zijn. De schaduwen van de dansers veranderen in rijdende auto‘s, olifanten, opengaande bloemen, kastelen, centauren, een Oscarbeeldje.

Jeugdauteur Steven Banks bedacht het verhaal van de show en de populaire Amerikaanse muzikant, producer en de Aerikaanse filmcomponist David Poe schreef de soundtrack, wiens poëtisch werk schommelt tussen ballades en keiharde rocknummers, die de toeschouwers uit hun stoelen doen opspringen. Bekijk de beelden, en geniet ervan!

    

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht