ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Loodzware meteoriet van 300 kilo opgegraven in Polen

Zo nu en dan vinden we brokstukken die ooit vanuit de ruimte op onze Aarde zijn nedergedaald. Nu is Polen aan de beurt .
door Tsenne Kikke - vrijdag 2 november 2012 1:35

Poolse geologen hebben de grootste meteoriet opgegraven die ooit ontdekt werd in Oost-Europa. Ze hopen dat de ontdekking voor nieuwe inzichten zou kunnen zorgen over de samenstelling van de binnenste laag van de aardkorst.
 
"We weten dat het binnenste van de Aarde uit ijzer bestaat, maar kunnen die niet bestuderen. Nu hebben we een 'genodigde' uit de ruimte, die gelijkaardig is in structuur en die we makkelijk kunnen onderzoeken", aldus professor Andrzej Muszynski uit Porzan, in het westen van Polen, waar de ontdekking gisteren bekend werd gemaakt.

De steen zat een tweetal meter onder de grond, weegt 3 kilogram, heeft een doorsnede van 2 meter en landde - naar het schijnt - een 5.000-tal jaren geleden hier op onze Aarde.

Nu ziet die steen er nog zeer goed uit, omdat die onder de grond zat en op die manier zijn vorm heeft kunnen behouden. Toch is de kans groot dat de meteoriet over de jaren in stukken uiteen zal vallen indien hij niet op een speciale manier wordt behandeld. Maar dat weten wetenschappers en mineralogen ook, natuurlijk.

 

Wil je ook de fiere bezitter worden van één of meerdere ijzermeteorieten? Lees dan een eerder verschenen nieuwsberichtje - maar weet ook, dat al onze chondriet knuffelstenen op een voorzichtige manier werden behandeld, opdat ze eeuwenlang in jouw huiskamer kunnen vertoeven.

 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht