ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kungfu: een Chinese vechtsport

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
vrijdag 30 november 2012 3:41

Wushu is een verzamelnaam voor meerdere Oosterse krijgskunsten, waarvan Kungfu er één van is. Het is vooral dankzij films dat kungfu bekendheid in het Westen heeft verkregen. Vroeger was het een pure Chinese vechtsport, maar vandaag de dag wordt het sinds de jaren '50 van de vorige eeuw, net als zoveel andere martiale sporten, eerder als een sport beschouwd, en kent verschillende stijlen.

Maar, beelden zeggen meer dan duizend woorden...

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met kungfu? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht