ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Heb jij controle over jouw leven, of wordt je - net als iedereen - gecontroleerd?

Stervelingen zijn zich echt niet bewust van in hoeverre ze gecontroleerd worden door onzichtbare krachten.
door Tsenne Kikke - woensdag 3 oktober 2012 3:17

De mens wordt door onzichtbare krachten bestuurd, net zoals alles in de wereld van Moeder Natuur. Een spin weet hoe ze een web moet weven, vogels weten hoe ze een nest moeten bouwen, de versmelting van een ei- en zaadcel 'weet' hoe het moet uitgroeien tot een embryo, enzovoorts. De getijden, bijvoorbeeld, gebeuren 'automatisch', maar het is vooral de Maan die aan de onzichtbare touwtjes trekt en duwt. Ook jij bestaat voor 70% uit water ..., al zegt het jou misschien niets.

Mensen leven in de veronderstelling dat ze controle hebben over hun eigen leven, dat ze een beslissing kunnen nemen over hetgeen ze willen en niet willen, dat ze volledige controle hebben over hun gedachten, gevoelens, en zo meer - maar wetenschappers beweren al geruime tijd dat zulke zaken slechts deel uitmaken van de wereld der illusies. George Ivanovitch Gurdjieff wist het ons 100 jaar geleden reeds duidelijk te vertellen.

Experimenten leveren nu ook al het duidelijke bewijs van bijvoorbeeld dat wat een persoon doet, en op datzelfde moment wordt gedacht ,totaal verschillend kunnen zijn, waarbij het onbewuste meestal de menselijke beslissingen beïnvloedt.

In wezen zitten we mechaniser in elkaar dan we van onszelf kunnen vermoeden. Dit mechanische geeft ons brein meer speelruimte opdat het zich op andere dingen zou kunnen concentreren. Uitgelegd in de taal van 'appelen en peren': terwijl je, bijvoorbeeld, op een mechanische manier auto rijdt, kun je jouw aandacht op andere dingen vestigen, nietwaar?

Het merendeel van onze tijd spenderen we bestuurd door onze automatische piloot, maar het onderbewustzijn geeft ons - via de hersenen - het valse gevoel dat we controle over alles en nog wat hebben. Daar is er natuurlijk een reden voor, en die reden wordt in het YouTube-filmpje uitgelegd.

Nog sterker: zelfs indien je weet dat je iets niet mag eten, drinken, roken, doen, of wat dan ook... de hersenen zullen jou het gevoel geven dat er jou niets kan overkomen. Iedereen kan ziek worden, kanker krijgen, sterven zelfs, maar jij niet. Jou kan er niets negatiefs overkomen. Nogmaals: vraag het maar eens aan jouw brein...

Bekijk onderstaande videoclip, en tracht te begrijpen hoe mechanisch en onbewust jij door het leven gaat. Doch, enkel en alleen mensen die al jarenlang de wereld van Zelfkennis bestuderen, gebaseerd op de leerstellingen van G. I. Gurdjieff, zijn zich reeds van al die dingen sterk bewust.

Maar ook zij moeten, dankzij de opgedane kennis, machine-af worden, en ervoor zorgen dat het onderbewustzijn hún bewustzijn wordt.

Tenslotte beïnvloedt dat onderbewustzijn nu ook al ons doen en laten. Onbewust, schreef ik reeds. Streef dus naar meer bewust-'Zijn', maar luister vooral niet naar de stemmen ontsproten uit jouw brein...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht