ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Frequentietherapie, ook wel 'vitaal veld-therapie' genoemd

Frequentietherapie, ook wel 'vitaal veld-therapie' genoemd, wordt soms met bioresonantie geässocieerd.
door Tsenne Kikke - maandag 3 september 2012 10:15

Frequentietherapie, of 'vitaal veld-therapie', is een geneeswijze die ervan uitgaat, dat het lichaam omgeven wordt door een energieveld, of vitaal veld. De gezondheidstoestand van een mens zou zich weerspiegelen in dit energieveld, en met behulp van elektromagnetische impulsen zou het energieveld en daarmee de gezondheidstoestand naar het schijnt verbeterd kunnen worden.

Alle lichaamseigen energieën tezamen worden het vitaalveld genoemd, aangezien ze alleen in levende organismen optreden en elektromagnetische eigenschappen vertonen. Het vitaalveld, of elektromagnetisch veld, verschilt van persoon tot persoon, net zoals een vingerafdruk. Het wordt, onder andere, gevormd door individuele eigenschappen, belastingen en tekorten. Het is dus een elektromagnetische afdruk van de lichamelijke toestand.
Volgens sommigen zijn frequentietherapie en bioresonantie synoniemen.

Royal Raymond Rife (1888 – 1971), een Amerikaanse uitvinder van optische microscopen, wordt als de grondlegger beschouwd van de frequentietherapie. Hij ontdekte dat bepaalde frequenties virussen en bacteriën kunnen immobiliseren. Hij stelde een virus of bacterie bloot aan frequenties gegenereerd door een elektromagnetisch veld, als deze begonnen mee te trillen en hierdoor zwakker werden of volledig uit elkaar vielen, had hij de 'resonante frequentie' gevonden.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met frequentietherapie, soms ook wel eens 'vitaal veld-therapie' genoemd? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht