ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Frequentietherapie, ook wel 'vitaal veld-therapie' genoemd

Frequentietherapie, ook wel 'vitaal veld-therapie' genoemd, wordt soms met bioresonantie geässocieerd.
door Tsenne Kikke - maandag 3 september 2012 10:15

Frequentietherapie, of 'vitaal veld-therapie', is een geneeswijze die ervan uitgaat, dat het lichaam omgeven wordt door een energieveld, of vitaal veld. De gezondheidstoestand van een mens zou zich weerspiegelen in dit energieveld, en met behulp van elektromagnetische impulsen zou het energieveld en daarmee de gezondheidstoestand naar het schijnt verbeterd kunnen worden.

Alle lichaamseigen energieën tezamen worden het vitaalveld genoemd, aangezien ze alleen in levende organismen optreden en elektromagnetische eigenschappen vertonen. Het vitaalveld, of elektromagnetisch veld, verschilt van persoon tot persoon, net zoals een vingerafdruk. Het wordt, onder andere, gevormd door individuele eigenschappen, belastingen en tekorten. Het is dus een elektromagnetische afdruk van de lichamelijke toestand.
Volgens sommigen zijn frequentietherapie en bioresonantie synoniemen.

Royal Raymond Rife (1888 – 1971), een Amerikaanse uitvinder van optische microscopen, wordt als de grondlegger beschouwd van de frequentietherapie. Hij ontdekte dat bepaalde frequenties virussen en bacteriën kunnen immobiliseren. Hij stelde een virus of bacterie bloot aan frequenties gegenereerd door een elektromagnetisch veld, als deze begonnen mee te trillen en hierdoor zwakker werden of volledig uit elkaar vielen, had hij de 'resonante frequentie' gevonden.

Op Wikipedia kunnen we over hem het volgende lezen...

Royal Raymond Rife (1888 – 1971) was een Amerikaanse uitvinder van optische microscopen. Hij zei mensen te kunnen genezen met zijn frequentieapparaat, waarmee hij resonantie induceerde om zo ziekteverwekkers te immobiliseren.

Na zijn dood werd het gebruik van zijn naam in kringen van alternatieve geneeskunde algemeen gebruikt voor elektrische apparaten die via licht of elektromagnetisme frequenties genereren die via resonantie pathogenen zouden moeten neutraliseren, zoals bij de omstreden praktijk van de bioresonantie. Informatie en belangrijke onderdelen voor de constructie van veel van Rifes originele instrumenten zijn echter verloren gegaan.

Biografie

Royal Rife was van Schotse komaf, geboren in de Verenigde Staten. In 1905, 17 jaar oud, voltooide hij de middelbare school. Terwijl hij aan de universiteit studeerde begon hij parttime te werken voor de firma Carl Zeiss in New York. Rife heeft naar eigen zeggen zes jaar gewerkt met Hans Luckel, die de optische wetenschapper was van Carl Zeiss. Hij heeft er geleerd parabolische lenzen te slijpen.

In 1914 ontving Rife een eredoctoraat in de parasitologie aan de Universiteit van Heidelberg voor zijn bijdrage aan de totstandkoming van een atlas van parasieten, hij maakte hiervoor alle microfiches. Rife ontving naar eigen zeggen een "Research Fellowship in Bio-Chemistry" van de Andean Anthropological Expedition, dat een instituut voor wetenschappelijk onderzoek zou zijn, maar waar verder nooit van is vernomen.

Royal Rife stierf in Grossmont Hospital in El Cajon op 83-jarige leeftijd door een combinatie van valium en alcohol.

Bron: Wikipedia

----------------------------------------------------------------------------------

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met frequentietherapie, soms ook wel eens 'vitaal veld-therapie' genoemd? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht