ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chiropraxie legt vooral de nadruk op manuele handelingen

De chiropraxie is een techniek, gebaseerd op het terugplaatsen van verschoven wervels door manipulatie van de wervelkolom en het bekken.
door Tsenne Kikke - maandag 25 juni 2012 23:42

De chiropraxie, van het Griekse 'cheir' ('hand') en 'prattein' ('beoefenen'), is een techniek die gebaseerd is op het terugplaatsen van verschoven wervels door manipulatie van de wervelkolom en het bekken. Het doel is de beknelde zenuwen te bevrijden, die pijn en andere klachten veroorzaken.

Volgens de eind 19e eeuw in de Verenigde Staten ontstane chiropraxie kan door de minste onbalans van gewrichten - als de wervels en het bekken een zenuw bekneld raken - kan leiden tot zenuwpijn en biomechanische, of organische ontregelingen.

De chiropraxie zoekt de oorzaak van de klacht op en beoogt door manipulatie het aangetaste gewricht te corrigeren en zo de zenuwimpuls te stimuleren.

Chiropraxie wordt niet aan Nederlandse en Belgische universiteiten gedoceerd en is geen medisch specialisme.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met chiropraxie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht