ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Buitenlichamelijke ervaringen leveren het mogelijke bewijs dat er ook nog een astrale wereld bestaat

Een buitenlichamelijke ervaring, is in feite een 'uittreding', oftewel astrale projectie genoemd en een paranormaal verschijnsel waarbij het zogenaamde astraal lichaam uit het lichaam zou treden.
door Tsenne Kikke - zondag 10 juni 2012 5:46

De term uittreding, ook wel astrale projectie genoemd, wordt gebruikt als term voor een paranormaal verschijnsel waarbij het zogenaamde astraallichaam uit het lichaam zou treden.

Het bewust uittreden, voor iemand die het meemaakt, is vaak een grote omwenteling in zijn leven. Plots uit z'n lichaam gaan en zichzelf zien liggen terwijl men zichzelf ervaart in z'n echte ik buiten z'n lichaam, is voor een mens een ingrijpend gebeuren. Voor velen verdwijnt of vermindert sterk de angst om te sterven, er komt een innerlijk weten: 'ik ben veel meer dan alleen mijn fysieke lichaam'.

Hoewel bewust wakker uittreden veelal gebeurt bij een ongeval of een andere traumatische gebeurtenis, zijn er in deze tijd ook heel wat mensen die er via oefening in lukken om veilig en gecontroleerd uit te treden. Het Monroe instituut in de Verenigde Staten heeft zich hier al jaren op toegelegd.

Bewust uittreden is eigenlijk niet veel meer dan bewust meemaken wat de meeste mensen 's nachts in hun diepe slaap meemaken. De totale bewuste uittreding is zeldzamer dan een zogenaamde astrale projectie. Hier blijft een deel van het bewustzijn in het fysieke lichaam, een ander deel reist in de astrale wereld. Men verkrijgt informatie van z'n hoger zelf, ontmoet gidsen of overledenen, en men bezoekt gebieden buiten de aarde, buiten tijd en ruimte.

Gevolgen voor wie een uittreding meemaakt, zijn, onder andere, een verhoogd intuïtief bewustzijn, betere zelfkennis - in de betekenis van 'kennen van het ware Zelf' - en ontdekking van de persoonlijke eindbestemming.

Bewust uittreden kan men oefenen, maar is - naar het schijnt - niet zonder gevaar indien men er zonder veilige en bekwame begeleiding aan begint.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf ervaringen met een buitenlichamelijke ervaring? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Gepost op: 11/06/2012 21:39:39

Ik vind dit nog steeds een zeer boeiend onderwerp omdat ik zelf regelmatig spontaan 'ergens anders' ben.

Maar om er nu iets gevaarlijks in te zien...? Ik eindig altijd weer in hetzelfde fysieke lichaam en mijn reizen kunnen wel spannend zijn. Ik denk dat er een mechanisme bestaat binnen ons 'zijn'  dat er voor zorgt dat we niet verdwalen en gewoon weer terugkeren in ons tijdelijke.

Maar dan wel met een mooie herinnering. ;-)

 

Ik heb veel opgestoken van Monroe's werk. Mooi artikel ook hier op de site over hem. Dat was voor mij de eerste aanzet hier regelmatig op de site terug te keren. ;-)


Tsenne Kikke Gepost op: 11/06/2012 23:04:18
Tsenne Kikke

Gevaarlijks?... Persoonlijk zie ik er ook geen gevaren in, maar indien ik auteurs lees, word er - onder andere - volgende voorbeelden aangehaald:

1) Je wordt als het ware met een schok, samengaand met een luide knal, uit je lichaam geprojecteerd, met als mogelijke gevolg: een angst om de oefening te herhalen.

2) Je snurkt... en de persoon die naast je ligt, legt je op jouw zijde, met als gevolg, dat je misschien niet onmiddellijk in je lichaam terug kunt afdalen.

3) Enzovoorts...

In elk geval: bedankt voor jouw positief commentaar - en, waarom maak je geen blog aan waarin je jouw persoonlijke astrale ervaringen beschrijft?

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht