ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reïncarnatie? Daar beslis ik over als ik 90 jaar ben, zei de Dalai Lama

Dalai lama wil misschien niet reïncarneren. In elk geval zal hij daarover binnen 14 jaar beslissen.
door Tsenne Kikke - zondag 25 september 2011 18:55

De 76-jarige dalai lama Tenzin Gyatso, en spirituele leider van Tibet, zal binnen 14 jaar beslissen of hij nog zal reïncarneren. Dat kondigde hij zelf aan op zijn website.

In de eeuwenoude traditie van de Tibetanen wordt een kleine jongen door een groep monniken herkend als de nieuwe, herboren dalai lama. In maart kondigde de huidige dalai lama aan dat hij de fakkel als politiek leider doorgaf aan een 43-jarige jurist. Hij blijft wel de spirituele leider, maar er wordt sindsdien luidop gespeculeerd over zijn opvolger. Want, China heeft reeds een eigen dalai lama aangeduid, namelijk de op 13 februari 1990 geboren Gyaincain Norbu, en China zal deze praktijk over de volgende eeuwen blijven behouden.

De dalai lama wil nu een einde maken aan die strijd. Hij verkondigde dat de nieuwe leider alvast niet in China kan geboren worden.

“Pas als ik 90 jaar ben, zal ik andere leiders en aanhangers van het Tibetaanse boeddhisme raadplegen,’ kondigde hij nu aan. “Daarbij zal ik herbekijken of het instituut van de dalai lama moet blijven bestaan, of niet. Reïncarnatie moet een vrijwillige keuze blijven, iets van de persoon in kwestie”.

Reeds in de jaren 1970 zei hij dat hij hoogstwaarschijnlijk de laatste dalai lama zou zijn. Als er een nieuwe dalai lama komt, zal hij duidelijke schriftelijke richtlijnen nalaten voor zijn opvolger. De volgende kan zelfs een vrouw zijn, beweerde hij ...
 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht