ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Homo's, blijf alsjeblieft weg uit mijn lichaam !

Zeer veel homo's geven aan het Rode Kruis bloed af en liegen dus over hun geaardheid, ook als je AIDS hebben, natuurlijk.
door Tsenne Kikke - maandag 12 september 2011 13:17

We gaan even terug in de tijd. Op 12 juni 2009 verscheen in de krant volgende artikel: “Nu zondag is het internationale dag van de bloedgever. "Die dag heeft voor mij een bittere smaak, want als homo mag ik geen bloeddonor zijn", zei student filmmaker Roland Javornik uit Hasselt.

In het kader van zijn studies maakte hij het eindwerk ‘For this is my blood’, met het doel de discussie op gang te brengen. "Want, puur theoretisch is het mogelijk dat homomannen zuiver bloedplasma afstaan. Maar zelfs dat mogen we niet."

Laten we even de emotionele toer opgaan: "Het leven van mijn mama is vroeger gered met een zakje bloed en daarom wil ik bloeddonor zijn. Ik mag het alleen niet", zei Roland. Omdat hij student filmmaker is, had hij dus een documentaire gemaakt over dit thema, teneinde zijn persoonlijk, homofiel standpunt op anderen op te dringen.

"Er zitten gaten in de regels rond het niet bloed geven door homo’s. Feit is dat het hiv-virus het meest bij homomannen wordt vastgesteld. Maar in ziekenhuis Oost-Limburg in Genk kunnen ze tijdens testen het virus detecteren. Via een bijkomende procedure, met een mytheleenblauwfilter, kan zowel hiv, hepatitis B en C vernietigd worden zodat er zuiver plasma overblijft. Waarom mogen we dan geen bloedplasma geven?", durfde Roland zich nog afvragen.

"In Australië mogen homo's bloed geven wanneer ze 12 maanden geen seks hebben gehad,” voegde hij eraan toe. Alsof dit iets is dat men kan controleren...

Indien je het volledige artikel wenst te lezen, klik dan op deze link ...

... en, in de Verenigde Staten zijn ze er - godzijdank - nog altijd radicaal tegen. Maar, je mag te allen tijde onderstaand filmpje aan anderen doorsturen.

Bij Rode Kruis Vlaanderen reageert dokter Martine Baeten dat die test met de filter gewoon aanvullend is, en geen basis om mee te vertrekken. "Het is goed dat die test er is, maar daarom veranderen we de regels niet zomaar. Puur theoretisch zouden homo’s plasma kunnen geven, maar daarom is het in praktijk niet zo. Wij zullen ons standpunt mogelijk wijzigen vanaf het moment dat het cijfer van homo’s met hiv sterk daalt. Voorlopig gaat het niet de juiste richting uit", zegt dokter Baeten. Ook Karin Genoe van het Rode Kruis herhaalt dat het doel is om elk risico op besmetting uit te schakelen

Over controleren gesproken... Tussen die homo’s zitten er nog veel meer van die akelige mensen tussen.

De 27-jarige radiopresentator Tom De Cock van MNM, bijvoorbeeld, geeft bloed bij het Rode Kruis. Als homo mag hij dat nochtans niet. "Ik lieg gewoon altijd." En De Cock is lang niet de enige gay die zijn geaardheid verzwijgt om toch donor te kunnen zijn. Het Rode Kruis noemt dat onaanvaardbaar.

Het Rode Kruis mag dan wel met een tekort aan donoren zitten, de organisatie weigert systematisch bloeddonaties van homo's. Het verbod is sinds de jaren tachtig van kracht om de verspreiding van hiv te voorkomen. Dat virus kan aids veroorzaken.

De radiopresentator gaf de leugentjes op de vragenlijst openlijk toe op het internet, via de berichtendienst Twitter. Een twintigtal jonge homo's reageerde daarop dat ook zij hun geaardheid verzwijgen om toch donor te kunnen zijn.

Een van hen is de 20-jarige Jasper Van Biesen uit Lebbeke. "Ik heb ook al gelogen," herhaalde hij tegenover de krant. "Nadien moest ik naar de dokter om mijn bloeddruk te laten testen. Had hij me op dat ogenblik gevraagd naar mijn geaardheid, had ik waarschijnlijk open kaart gespeeld."

'Homofoob' vindt Van Biesen te sterk uitgedrukt, maar "ik vind het wel vreemd dat homo's geen bloed mogen geven terwijl het Rode Kruis nadrukkelijk oproept donor te worden wegens een tekort aan bloed. Ik behoor als homo zogezegd tot een risicogroep. Als na testen zou blijken dat mijn bloed besmet is, zo werd me gezegd, zou ik een brief ontvangen. En dat is niet gebeurd. Dus, ik ben gezond en wel."

Alsof het Rode Kruis elke afname grondig onderzoekt, en er bestaat geen 100% veilige test die alle ziektekiemen in het bloed kan ontdekken. Bovendien is die Van Biesen - mijns inziens - één van de vele profiteurs die, door bloed af te staan, een gratis AIDS-test hoopt te verkrijgen.

Net nu rondt de Raad van Europa een studie af, rond de vraag of homo's in de toekomst wel mogen worden toegelaten in bloedtransfusiecentra. Het Rode Kruis Vlaanderen wacht de conclusies af om de regels eventueel aan te passen. Groot-Brittannië versoepelt ze alvast vanaf 7 november voor gays die de voorbije twaalf jaar geen seks gehad hebben met mannen.

“Dat is zo mogelijk nog beledigender dan de regel nu nog is," oordeelde Tom De Cock. "Je spuwt in het gezicht van elke homo die een liefdevolle en lichamelijke relatie heeft, zoals ik met mijn echtgenoot.”

Minister Laurette Onkelinx reageerde op de standpunten van het Rode Kruis met: "We zijn absoluut niet tegen het bloed geven door homomannen, ik begrijp hun reactie ook. Ik hoop dat de regels ooit veranderen, maar totdat de wetenschap ons geen advies in die richting geeft, passen we de voorschriften niet aan."

Als politieker moet ze natuurlijk voorzichtig zijn met haar uitspraken. Mij goed, indien zij bloed van een homo in haar aderen wenst te laten stromen, maar in mijn lichaam blijven ze er het liefst uit. Wat is jouw opinie?...

Een recent hiv-geval ...

Ondertussen heeft een dertiger uit Hasselt klacht ingediend voor een opzettelijke besmetting met het hiv-virus. De man had een jaar een relatie met een andere man, die al zes maanden wist dat hij seropositief was, maar dat verzweeg. Uit onderzoek moet nu blijken of de man nog andere slachtoffers heeft gemaakt. Er is nochtans reeds sprake van minstens één ander slachtoffer.  

"Mijn cliënt had sinds de relatie met die man geen andere en zeker geen onveilige seksuele contacten. Na een test bleek hij hiv-positief te zijn. Hij kon het maar van één iemand hebben opgelopen," legde de raadsman van de Hasselaar, meester Bert Partoens, uit.
 
Zijn cliënt stapte daarop naar de politie, maar diende ook klacht in bij de onderzoeksrechter. "Deskundigen zullen worden aangesteld om onder meer na te gaan hoe lang de man al seropositief was. Hijzelf geeft het overigens toe dat hij wist dat hij besmet was", aldus de advocaat, Bert Partoens.
 
In ons land is het eerder een uitzondering dat iemand een klacht indient voor een opzettelijke besmetting met het hiv-virus. Toch zijn er al precedenten. Zo heeft de correctionele rechtbank van Hoei eerder dit jaar een man van Angolese afkomst veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel - met uitstel voor twee derde van de straf - voor de doelbewuste besmetting van zijn ex-vrouw met het hiv-virus.

Tot besluit:

- De reactie van Tom De Cock legt niettemin de vinger op een bekende wonde. Sommige homo's voelen zich gestigmatiseerd omdat ze in de criteria van het Rode Kruis het vooroordeel zien dat alle homo's een promiscue en risicovol seksleven leiden, doch ...

- Vier vijfde van de homomannen heeft wisselende seksuele partners, blijkt uit onderzoek. De homosubcultuur kent een uitgebouwde sekshoreca, waar mannen elkaar – vaak via internetdating – anoniem ontmoeten.

- Onderzoekers wijzen er eveneens op dat het risico op een hiv-besmettingen binnen een vaste relatie hoog is. Het kan bovendien gebeuren dat een man oprecht denkt dat hij altijd veilig vrijt, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is.

Nabericht 19/9/2011: Vandaag verkreeg ik een e-mailtje van een zekere Roland Javornik, dat luidt als volgt:

Beste, Een artikel van uw website werd mij recent toegestuurd. Het gaat om http://www.spiritualia.be/blogs/angelus/2011/9/homo-s-blijf-alsjeblieft-weg-uit-mijn-lichaam.html Daar ieder van ons een recht heeft op zijn of haar vrije mening, hoewel uw punten fundamenteel discriminerend zijn, laat ik de kerk in het midden aangaande het artikel zelf. Ik geef u echter geen recht om gebruik te maken van a) fotografisch materiaal (dat trouwens beschermd is met een copyright) met daarop mijn beeltenis als b) beeldmateriaal in de vorm van een trailer. Gelieve deze zo snel mogelijk van uw website te verwijderen zo niet zal ik gedwongen worden om verdere juridische stappen te ondernemen. Alvast veel succes met uw website en ik kijk uit naar een follow up artikel. Met vriendelijke groeten Roland Javornik

Oké, ik zal het YouTube filmpje + zijn foto wel wegdoen en vervangen ... Uiteindelijk hadden ze weinig of niets met de inhoud van het nieuwsberichtje te maken.

Commentaar


Pippo Gepost op: 13/09/2011 16:35:38
Pippo

het geheim is dat wij homo's iedereen willen bekeren met ons homobloed.

get a life loser


Tsenne Kikke Gepost op: 13/09/2011 16:54:31
Tsenne Kikke

Hoe die 25-jarige Antwerpse homo op onze website is verdwaald geraakt, mag Joost weten. In elk geval getuigt hij van een persoon te zijn met een zeer laag niveau van bewustzijn. Hij heeft zijn zegje mogen doen: we weten nu wat er in dat brein omgaat, en hopelijk blijft hij voor eeuwig en altijd weg.


Mike Gepost op: 19/09/2011 23:43:49
Mike heb je wel betaald voor de rechten van het materiaal dat je hier plaatst in dit zwak onderbouwde, discriminerende, stukje tekst?

Tsenne Kikke Gepost op: 20/09/2011 0:04:48
Tsenne Kikke

Toch vreemd, dat indien een mens zijn mening uitschrijft, dat men discrimineert... Is het zó erg dat ik geen homobloed in mijn lichaam wens? En vind jij het zó tof dat homo's hun geaardhedi verzwijgen? ... En ja Mike, misschien heb je gelijk en is de tekst zwak onderbouwd. Kun je die een beetje versterken? Danke!

 

 


cedric Gepost op: 20/09/2011 18:15:28
cedric

Ik vind het echt jammer dat mensen zoals jij perfect goede lucht verbruiken op deze planeet.


Tsenne Kikke Gepost op: 20/09/2011 23:41:48
Tsenne Kikke

Weeral iemand die jammert, en met zijn haatgevulde woorden aangeeft te veronderstellen dat ik zijn homolucht opsnuif. Zeg me nu niet dat alle homo’s met dat niveau van bewustzijn rondlopen!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht