ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

70 metalen boeken: de grootste vondst sinds de Dode Zee Rollen in 1947 !

David Elkington, een Britse archeoloog, is in het bezit van twee van de 70 codices die men ooit in een grot in Jordanië heeft gevonden en in de handen kwam van de grootvader van een zekere Saeda Hassan.
door Tsenne Kikke - donderdag 5 mei 2011 6:00

Zeventig metalen boeken, die in een grot in Jordanië werden gevonden, zijn naar het schijnt de grootste vondst sinds de Dode Zee Rollen in 1947 en kunnen een gloednieuw licht werpen op de Bijbelse geschiedenis.

De loden en koperen bladzijden van de 70 piepkleine boekjes zijn met ijzerdraad met elkaar verbonden. Op de pagina's, niet groter dan een creditcard, staan woorden, symbolen en beelden die lijken te verwijzen naar de Messias, en misschien ook naar de Kruisiging en de Verrijzenis. Zeer veel van die boeken zijn verzegeld en academici vermoeden dat ze iets te maken hebben met de Bijbelse Openbaringen.

Deze boeken werden vijf jaar geleden in een ver verwijderd deel van Jordanië gevonden; een deel, waarvan men vermoedt dat christelijke vluchtelingen zich in het jaar 70 na Chr. hebben teruggetrokken nadat ze op andere plaatsen werden vervolgd, of verjaagd. Initiële metallurgische tests wezen op het feit dat ze wel degelijk uit de 1ste eeuw dateren. De corrosie is zó sterk dat men het moeilijk op een artificiële manier zou kunnen namaken.

Het vooruitzicht, dat er verslagen in kunnen vermeld staan over het leven en laatste dagen van Jezus, verheugt vele onderzoekers. Nochtans wordt hun enthousiasme getemperd door het gelijktijdige besef dat men in het verleden reeds meermaals is beetgenomen geweest door gesofisticeerde namaak.

Ook de waarheid over de vindplaats is een mysterie. De boeken bevinden zich momenteel in Israël en de eigenaar ervan is een zekere Hassan Saeda. Hij beweert dat zijn familie ze reeds 100 jaar bezit. Ooit werden ze op een onwettige manier naar Israël gesmokkeld nadat een Bedoeïen uit Jordanië ze in die grot had gevonden. Hassan's grootvader heeft die boeken toen opgekocht. Indien dit verhaal waarheid blijkt te zijn, is Jordanië van plan die boeken te recupereren , om ze 'in veiligheid' te brengen.

De BBC zond er een documentaire van uit en daarin werd vermeld dat de 70 codices tussen 2005 en 2007 in een Jordaanse grot werden gevonden.

De Israëlitische Antiek Organisatie beweerde dat ze aan de authenticiteit van deze boeken twijfelen en dat men duizenden van zulke boeken in antiquiteitzaken kan vinden.

Anderzijds mogen ze zelfs namaak zijn. De enige vraag die dan nog van belang is, is: 'Namaak van wat?'...

Het gaat tenslotte om de vertaling van de teksten - en, indien deze tekst gekopieerd werden van een origineel, dan zijn ze waardevol.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht