ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Russische sekteleider gearresteerd…

Nog op zoek naar de een of andere godsdienst?
door Tsenne Kikke - donderdag 1 oktober 2020 18:35

Een Russische sekteleider, die al jarenlang verkondigt de reïncarnatie van Jezus te zijn, werd uiteindelijk gearresteerd. De afgelopen dertig jaar leidde hij een sekte in een uithoek van Siberië. Reeds in 2010 plaatste ik over hem een blog op deze website.

De 59-jarige Sergey Anatolyevitch Torop, die eigenlijk verkeersagent was, staat bij zijn volgelingen bekend als ‘Vissarion’. Hij heeft nu, net zoals we Jezus kennen vanuit de kinderbijbel, lang grijs haar en een baard. In 1989 verloor Torop zijn baan als verkeersofficier. Een jaar later, toen het Sovjetregime bleek in te storten, zou hij 'ontwaakt' zijn. Kort daarna in 1991 richtte hij een beweging op, die nu bekend staat als ‘De Kerk van het Laatste Testament’.

De Russische autoriteiten bestormden vorige week bewapend het terrein. Hij en twee assistenten werden gearresteerd. Torop wordt beschuldigd van het organiseren van een illegale religieuze organisatie. Ook zou hij geld van volgelingen aftroggelen en hen emotioneel mishandelen. Bij de operatie waren agenten van de Russische veiligheidsdienst betrokken, maar ook politie en andere eenheden.

Samen met Torop werden ook Vladimir Vedernikov en Vadim Redkin gearresteerd. Redkin stond bekend als Torop's rechterhand. In het Sovjettijdperk was Redkin een drummer in een boysband, maar hij koos daarna voor een ander levenspad.

Verplicht veganisme en sobere kleding

De volgelingen van de ‘wedergeboorte’ van Jezus Christus leven in afgelegen gehuchten in de regio Krasnojarks in Siberië. Deze aanhangers komen zowel uit Rusland als uit andere landen. In een interview met de Guardian in 2020 sprak Torop uit dat hij God niet is. “Het is een vergissing om Jezus als God te zien. Ik ben het levende woord van God de vader. Alles wat God wil zeggen, zegt hij via mij”, benadrukte hij.

De sekte staat bekend om het toepassen van rituelen uit het orthodoxe christendom. Zo is veganisme verplicht en is het gebruik van geld als ruilmiddel verboden. De aanhangers dragen sobere kleding en hanteren een jaartelling vanaf 1961, het geboortejaar van Torop. Daarnaast is kerst verplaats naar 14 januari, de verjaardag van de sekteleider.

De officieel Russisch-orthodoxe kerk keurt de sekte al lange tijd af, maar lieten deze voor de rest met rust, tot vorige week dus...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht