ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe kijkt het dierenrijk naar de buitenwereld ?

Miljoenen en miljoenen andere levensvormen bevolken onze planeet Aarde.
door Tsenne Kikke - donderdag 24 september 2009 2:35

Is het niet wonderbaarlijk hoeveel miljoenen andere levensvormen onze planeet Aarde bevolken? En, naar het schijnt zijn er sommigen onder ons, zelfs mensen die zichzelf 'wetenschapper' durven noemen, die beweren dat alles is ontstaan uit één singulariteit en dat - na de zogenaamde Big Bang - alles aan het Lot en aan Toeval werd overgelaten. Och, ze zullen wel gelijk hebben. Vanuit hun gezichtspunt dan wel. Eeuwen geleden dacht men ook dat de Aarde een platte schijf was, en de wetenschappers van toen, inclusief de religieuze leiders, konden het nog 'bewijzen' ook.

Maar..., hoe gek het ook mag klinken: sinds mijn jeugdjaren vroeg ik me altijd af hoe we de wereld rondom ons zouden vertalen indien we andere ogen hadden. Stel dat we facettenogen zouden hebben zoals die van een waterjuffer. Hoe zouden we dan de wereld beschrijven? In elk geval niet zoals we de zaken nu zien. We zouden de dingen die we ontwaren ook anders gaan beschrijven. De taal, bijvoorbeeld, die we vandaag de dag gebruiken, zou alleszins niet meer aan de normen voldoen. Doch, laten we de dingen niet overcompliceren en ons bij de basisvraag houden.

Als je mocht kiezen...,naar welke ogen gaan jouw voorkeur uit ?Commentaar


Sonja Gepost op: 24/09/2009 11:47:04
Sonja MACHTIG, de tranen sprongen gelijk uit m'n ogen bij de eerste foto.
God als de ultieme onevenaarbare kunstenaar

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht