ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Baby-cry Sumo: wie het hardste weent, best weent

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
dinsdag 21 oktober 2008 2:23

We schreven reeds meermaals dat we omringd worden met zowel licht- als bijgelovige mensen. Daarom zijn bepaalde rituelen bij de studie van de mens het observeren waard. Zo grijpt er in Japan elk jaar de 'Baby-cry Sumo' wedstrijd plaats en meestal doen daar een honderdtal baby's, en hun vaders natuurlijk, aan mee.

Tussen haakjes: sumo, of sumoworstelen, is een traditionele Japanse worstelsport, die meestal wordt beoefend door zeer zwaarlijvige mannen. De worstelpartij vindt plaats in een cirkelvormig deel van een kleibodem en gaat gepaard met vele rituelen. De Japanners beschouwen Sumo als een moderne krijgskunst; het is daarbij een populaire sport die vaak op televisie uitgezonden wordt.

Maar de Baby-cry Sumo wedstrijd heeft daar in wezen weinig of niets mee te maken, behalve het feit misschien dat er enkel en alleen zeer jonge amateur sumoworstelaars en hun baby's aan deelnemen.

Natuurlijk kunnen westerse baby's er misschien in de toekomst ook aan meedoen, wie weet, maar dan zou ik je wel aanraden een boek voor hen aan te kopen, want: enkel oefening baart kunst.De Japanse baby's die aan die wedstrijd deelnemen, moeten zo luid mogelijk wenen en de baby die het hardste heeft geweend, wint de hoofdprijs. Twee baby's worden tegenover elkaar geplaatst teneinde elkaar te 'motiveren' en de papa's helpen een handje mee. Naar het schijnt bevordert al dat geween de toekomstige gezondheid en lichamelijke groei van hun jonge telgen...

Hopelijk hebben ze gelijk. Och, in dit geval is het maar een tamelijke onschuldige vorm van geloof, of noem het bijgeloof als je wilt, en die bepaalde menstypen lijken er dan ook nog plezier in te hebben.


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht