ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helpt de sonologie van Emmanuel Comte je in jouw genezingsproces ?

De Canadese sonoloog Emmanuel Comte gelooft namelijk in de heilzame uitwerking van muziek. Muziek helpt ons lichaam om zichzelf sneller te genezen, beweert hij.
door Tsenne Kikke - vrijdag 3 augustus 2007 23:48

In de Alternatieve Wereld wordt graag met energieën gespeeld, maar dat gebeurt ook in de wereld van het kwantumdenken, bijvoorbeeld. In 1970 kwam het boek 'Parapsychologische ontdekkingen achter het IJzeren Gordijn' uit van de auteurs Sheila Ostrander en Lynn Schroeder. Een nieuwe rage was geboren, namelijk: de kirlianfotografie. Ondertussen is het reeds lang op een wetenschappelijke manier bewezen dat het om zuivere quatsch gaat. Toch zijn er nog mensen die er in blijven geloven, vooral zij die dure apparatuur hebben aangekocht en er hun brood mee moeten verdienen. Heel begrijpelijk dus.De laatste jaren - en ook dankzij de film 'What the Bleep do we know?' werd er in de alternatieve kringen een nieuwe opschudding veroorzaakt waarbij men veel waarde hechtte aan de uitspraken van de Japanner Masaru Emoto, die beweerde dat zijn foto's aantonen dat allerlei soorten vibraties, waaronder positieve en negatieve gedachten, invloed hebben op de vorming van ijskristallen.

In 1999 kwam zijn eerste boek uit. In onze gewesten verscheen het onder de titel: 'De boodschap van water'. Ondertussen verscheen er een tweede boek over hetzelfde onderwerp, namelijk 'Water weet het antwoord'. Elk woord heeft volgens Emoto een unieke vibratie, die zich in de structuur van een ijskristal kan uitdrukken. Elke aandoening, waaronder kanker, heeft volgens Emoto een bepaalde vibratie. Met als gevolg, dat afwijkende, negatieve vibraties kunnen gecorrigeerd worden met goede vibraties. Ook zijn zijn veronderstellingen tot op de dag van vandaag nog niet op een wetenschappelijke manier bevestigd.

Een tak, die hier sterk bij aanleunt, wordt 'Cymatics' genoemd, die laat zien hoe geluid op verschillende stoffen inwerkt. In de 18de eeuw reeds toonde de fysicus Ernst Chladni, via met zand bedekte trilplaten aan, dat geluidsgolven bepaalde geometrische figuren genereren. Zijn bevindingen inspireerden al gauw verder onderzoek en werden ook toegepast door vioolbouwers om perfecte klankkasten te produceren. Het leverde Chladni de bijnaam 'vader van de akoestiek' op.Met de zin: 'Elke aandoening, waaronder kanker, heeft een bepaalde vibratie. Met als gevolg, dat afwijkende, negatieve vibraties kunnen gecorrigeerd worden met goede vibraties' vervolgen we onze tekst. Want, de 48-jarige Canadese sonoloog Emmanuel Comte denkt er zo ook over. Hij gelooft namelijk in de heilzame uitwerking van muziek. Muziek helpt ons lichaam om zichzelf sneller te genezen, beweert hij. Niet enkel en alleen genezen, maar ook ontspannen. Met andere woorden: je hoeft niet ziek te zijn om van Emmanuel's muziek te kunnen genieten. Vorige week was hij onder andere in Brussel, en gaf er een optreden in de 'Espace Coghen' in Ukkel.

"Wij bestaan uit trillingen," zei hij, "Er zit muziek, een gans orkest in ons lichaam en elk orgaan is er een onderdeel van. Elk orgaan is een instrument van dat orkest. Externe geluiden kunnen vibreren met de interne geluiden van ons lichaam. Zo kunnen we onze eigen trillingen versterken, of vertragen, en dus genezen."

Hijzelf kan er van meespreken. Op 17-jarige leeftijd leed hij aan kanker. Naar eigen zeggen, knapte hij sneller op door thuis fluit te spelen. Zijn genezing was zo wonderbaarlijk, dat hij vrij snel aan het ziekbed van andere patiënten stond."Wie naar mijn muziek luistert, komt slapend de operatiezaal binnen. Er zijn dus voor de operatie geen medicijnen nodig. Bij een totale verdoving heeft de patiënt tot vijftig procent minder medicijnen nodig," aldus Comte. Als je hem niet gelooft, klik dan maar eens op deze link.

De sonoloog Emmanuel Comte verwerpt de klassieke geneeskunde niet, integendeel, maar gelooft dat zijn therapeutische muziek wél kan bijdragen tot een betere, integrale behandeling van de patiënt. Die heeft volgens hem zijn lot immers zelf in handen: "De mens is gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn kanker - of, voor eender welke andere aandoening."

Hoe waardevol zijn zijn uitspraken én zijn muziek?... Het beste is, om zelf de waarde van de muziek die Emmanuel Comte brengt te beoordelen. Daarom raden we je aan om naar deze link te gaan. Je komt dan op zijn website terecht en in het midden van de frontpagina vind je een filmpclipje.

Als je dan toch op zijn site belandt, klik dan ook eens op 'Téléchargement gratuit (extrait 'Healing Flute' - Composition 2006) mp3'. Luister er naar, geniet er van, en laat ons daarna weten wat jij er van vond. Beloofd?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht