ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Wat is jouw Ware Zelf volgens het Hyperianisme?

Nog op zoek naar de een of andere sekte, cultus of godsdienst?
door Tsenne Kikke - donderdag 10 september 2020 0:25

Hyperianisme is een sektarisch geloofssysteem, gecreëerd door iemand die de naam 'Morgue' draagt, en die beweert in contact te zijn gekomen met 'geheime genootschappen' die de middelen onthulden om "tijdloze kennis naar het publiek te brengen" zodat de wereld "de volgende stap van de evolutie" kan bereiken en "heel" kan worden.

Ikzelf heb hem beluisterd en moet toegeven dat zeer veel zaken - ik schat zo'n 50% - aannemelijk klinken. Sterker zelfs: veel dingen die op deze website werden gepubliceerd - waaronder die in verband met het menselijke oog & illusies - worden door hem bevestigd. Anderzijds heeft hij over zeer veel dingen ongelijk. Daar waar hij beweert dat atomen en materie, zoals wij het kennen, niet bestaan, zou ik hem de raad geven om eens met enkele CERN-wetenschappers te gaan praten.

Ook heeft hij in elk geval totaal ongelijk dat de zintuigen liegen. De zintuigen zelf liegen niet (ze zijn gewoonweg beperkt in wat ze waarnemen), het 'liegen' gebeurt in de hersenen, als men denkt dat wat men waarneemt de ultieme realiteit is. Dat is natuurlijk niet zo.

Tevens benadert Morgue de wereld waarin we leven enkel en alleen vanuit een wiskundige vorm van kwantumdenken; waarin 'kwantumvelden' bestaan van de beste versie van onszelf. Door jezelf mentaal te trainen kan je daarnaar uitgroeien, et cetera.

Anders gezegd: zoals er in Encyclopedia Spiritualia afgedrukt staat, kan je - volgens kwantumdenken - door jouw geest te verruimen, jouw oude gewoonten door nieuwe te vervangen en het bestaande denken vandaag aan te passen, je tegelijkertijd jouw eigen toekomst wijzigen. Je kunt dus een kwantumsprong maken in de wereld van Oorzaak en Gevolg en rode draden doorknippen. Tenslotte is de toekomst daar waar je de rest van je leven zult doorbrengen. Waarom dus die kar uit het verleden blijven voorttrekken, of alsmaar naar dat verleden blijven kijken, met het risico om in een zoutzuil te veranderen?

De alom bekende tegenhanger van zowel de algemene relativiteitstheorie als van de kwantummechanica is de snaartheorie.

In het kort: snaartheorie is gebouwd op de hypothese dat de elementaire deeltjes overeenkomen met trillingstoestanden van ‘snaren’; oneindig dunne elastiekjes die kunnen bewegen in een hoger dimensionele ruimtetijd, enzovoorts.

Maar we hadden het over Hyperianisme...

Morgue maakte indertijd deel uit van de Amerikaanse unscripted reality documentaire 'Freakshow', een tv-serie die op 14 februari 2013 in première ging. Dankzij de choquerende stunts die hij aldaar mocht uitvoeren, voelde het leven dat hij toen beleefde minder saai aan, beweerde hij.

Morgue stelt ook dat de materiële realiteit een mythe is en dat we allemaal bestaan in een gedeelde droom waarin men kan manipuleren en controleren, met enkele schijnbaar godachtige vermogens die Hyperianen delen. Dit geloofssysteem is gebaseerd op het begrip 'Ontologische Wiskunde' dat wordt beschreven als de 'rationele kern'. Hyperianisme beweert een ideologie te zijn die gebaseerd is op logica en rede, en ziet de eigen beweging als anti-wetenschappelijk, anti-nieuwe leeftijd, en antireligieus. Ironisch genoeg kan het Hyperianisme zelf net zo problematisch zijn als de ideologieën en geloofssystemen die het verwerpt, ook al is dat voor het Morgue zelf niet direct duidelijk.

Bovendien giet hij veel oude wijn in nieuwe zakken, waaronder...:

Morgue verdient als geboren entertainer via zijn opgerichte sekte iets van een 5.000 US$ per maand, en natuurlijk zijn er 'afvalligen' die hem dingen verwijten, zich van hem afscheurden, maar hem soms toch nog 'veiligheidshalve' graag blijven zien.

Wat mij vooral interesseerde, was hoe Morgue het Ware Zelf van de mens vanuit zijn Hyperianisme vertaalt. Ikzelf hield het 11 minuten uit... Tracht mijn 'record' te breken. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht