ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kwantumdenken laat sprongen toe in onze manier van denken

Kwantumdenken: een nieuwe manier van denken, waarbij men in gedachten sprongen maakt, wetende dat alles - ondanks de gemaakte sprongen - met alles verbonden blijft.
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 december 2012 0:16

Kwantumdenken is vooral ontstaan nadat de film 'What the bleep do we know!? op de markt werd gebracht. Iets later verscheen het boek met gelijknamige titel.

Kwantumdenken wordt door velen aangevallen, omdat - zegt men erbij - de kwantumtheorie, of kwantummechanica -zich enkel en alleen met het allerkleinste bezighoudt, net zoals de snaartheorie. Daarbij wijzen ze met hun vinger naar het voorhoofd. Mensen die aan kwantumdenken doen, zijn getikt, willen ze daarmee aanduiden, maar tegelijkertijd verwijzen ze naar de plaats waar het zich allemaal bevindt. In het hoofd dus, in het denken zelf.

Door jouw geest te verruimen, je oude gewoonten door nieuwe te vervangen en het bestaande denken vandaag aan te passen, wijzig je tegelijkertijd je eigen toekomst. Je kunt dus een kwantumsprong maken in de wereld van Oorzaak en Gevolg en rode draden doorknippen. Tenslotte is de toekomst daar waar je de rest van je leven zult doorbrengen. Waarom dus die kar uit het verleden blijven voorttrekken, of alsmaar naar dat verleden blijven kijken, met het risico om in een zoutzuil te veranderen?

Kwantumdenken laat sprongen toe, het kan je in jouw persoonlijke groei bijstaan en creëert de nodige paradigma's. Door het aanleren hoe verschillende vormen van denken en nadenken - via de sprongen, die men kan maken - de inhoud van jouw hersenen kunnen wijzigen, verkrijg je tegelijkertijd meer controle over jouw brein. Het wordt jouw dienaar, in plaast van dat het meester over jou blijft.

Dankzij kwantumdenken maakt men dus mentale sprongen, met als gevolg, dat men het oplossen van problemen op een totaal andere manier aanpakt. Ook in de wetenschappelijke en de commerciële werelden kan dit denken van zeer groot nut zijn. Meestal zit er in elke vraag het antwoord reeds geborgen en vanaf het moment dat men beseft dat parallele werelden wel degelijk bestaan en alles met alles verbonden is, is men in staat om de vele vragen met de antwoorden te verbinden.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met het thema 'kwantumdenken'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht