ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In de zuurstof die we inademen, zit meer in dan men kan vermoeden

Maar, hoe zal ik dit gaan uitleggen?….
door Tsenne Kikke - dinsdag 15 januari 2019 4:20

Je kent de uitdrukking: 'Alles is energie'. Weet daarbij dat energie enkel en alleen door materie kan worden uitgezonden, of vervoerd. Zelfs fotonen, die massa nul hebben, zijn deeltjes energie.

Met betrekking tot de drie voedingsbronnen, zijnde: eten en drinken, zuurstof en indrukken weet het lichaam hoe het het opgenomene moet verteren, intern proportioneel best kan verdelen, om uiteindelijk zowel het onnodige samen met de afvalproducten eruit te verwijderen.

Van die drie bronnen zijn indrukken de meest belangrijke. Zo kan men zonder eten veel dagen in leven blijven, en als men daarbij toch nog drinken kan, wordt die tijdspanne verlengd. Zonder lucht kunnen we slechts enkele minuten in leven blijven, maar zonder indrukken: geen seconde. Natuurlijk moet men weten wat met 'indrukken' wordt bedoeld.

Impressies komen ons lichaam via onze zintuigen binnen, maar ook via de ademhaling. De manier waarop de gewone mens ademhaalt is perfect genoeg om in leven te blijven, maar indien je, zoals je in de blog  'Dossier Zelfkennis: Wat houdt de Gurdjieff-filosofie zoal in?' hebt kunnen aanhoren, aan een 'innerlijk lichaam' wenst te werken, moet je uit die lucht veel meer ingrediënten halen dan nu het geval is - en, ze weten vast te houden. Hoe kan ik het waarom ervan beter uitleggen?...

Het beste antwoord dat ik kan geven, is: contacteer DIMschool vzw en begin aan Zelfkennis. :-)

Gurdjieff zou het uitleggen via zijn octavenleer, maar omdat ik niet al teveel van muziekleer afweet, moet ik me beperken tot hetgeen ik er wel van ken.

Elk zuurstofdeeltje kan, net als een foton, met een noot worden vergelijken. Laten we zeggen met een midden C met een frequentie van rond de 261,63 Hz. Het was de Franse fysicus Joseph Sauveur die er 256 Hz van maakte.

Indien we die noot op een piano aanslaan, begint die snaar te vibreren en horen we een do, maar als we zeer goed luisteren, kunnen we eveneens de boventonen horen.

Simplistisch uitgelegd, kunnen we zeggen dat terwijl die snaar op die toonhoogte vibreert, die snaar tegelijkertijd in twee helften vibreert, waarbij elke helft op een dubbele toonhoogte van de gehele snaar trilt (512 Hz). Tezelfdertijd wordt elke helft in kwarten van de gehele snaar gehalveerd om dan met een dubbele snelheid te vibreren (1024 Hz), enzovoorts. Nogmaals: dit alles grijpt op hetzelfde moment plaats.

Om terug te keren naar onze gewone ademhaling...

De mens ademt tijdens elke ademhaling zuivere noten in. Maar, omdat hij niet op de hoogte is van de 'boventonen' schenkt hij er natuurlijk geen aandacht aan. Leg ik het goed uit?

Nu, bij elke ademtocht halen we uit de omgeving al het nodige om in leven te blijven, schreef ik al. Maar, indien je daarbij nog zou weten die de 'uitwasemingen' - of uitgezonden vibraties - van de Aarde, Zon, Maan en planeten daarin nog een belangrijke rol spelen, zal je jezelf kunnen afvragen hoe belangrijk het is om óók daarvan meer op de hoogte te zijn, om het dan op jezelf toe te passen. Ik heb het dus over de boventonen waar geen mens op let. Hij houdt ze dan ook niet in zichzelf vast, noch doet hij er iets mee; dit, in de ware betekenis van 'doen'.

Hopelijk heb je iets aan deze blog gehad. Ikzelf in ieder geval heel veel. En, achteraf gezien, zal ik er in de rubriek 'eclecticus' veel dieper op ingaan; gewoonweg, omdat de eclectici nu eenmaal van alles het fijne wensen te weten..

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht