ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over Kunst, kunst, kunstig, kitsch, rommel en Kunstendag voor Kinderen…

Eigenlijk die ik een oproep aan 'kunstenaars' om die titel voor zichzelf te herzien…
door Tsenne Kikke - donderdag 22 november 2018 19:59

Op zondag 18 november zetten musea, kunstenorganisaties en cultuurcentra in Vlaanderen en Brussel hun deuren open met een speciaal programma voor iedereen tussen 0 en 12 jaar.

Tijdens het tv-nieuws zag ik er enkele beelden van...; beelden, die hoegenaamd niets met Kunst te maken hadden, zoals: enkele vuurrode gordijnen, die boven twee oude stoelen hingen, nietszeggende beelden, gadgets, infantiele schilderwerken, en een hoop andere rommel.

Ik bedoel daarmee, dat er - door de organisatoren, musea, leerkrachten, ouders, en zo meer - in jonge mensen een totaal verkeerd beeld wordt ingepompt over datgene wat Kunst kan worden genoemd (let vooral op de hoofdletter).

Wat Ware Kunst is, vind je in talrijke musea, die over de aardbol zijn verspreid. Neem, bijvoorbeeld iets waarvan je misschien nog niets over hebt gehoord of gelezen...

'De Gesluierde Maagd' is een marmeren beeld dat door de Italiaanse beeldhouwer Giovanni Strazza (1818-1875) gehouwen werd. Het stelt de buste voor van de gesluierde Maagd Maria. Het is alsof het hoofd bedekt is met een doorschijnende sluier, maar die is in feite in dat marmer uitgehouwen. De techniek is vergelijkbaar met het 1753-beeld van de 'Versluierde Christus' van Giuseppe Sanmartino in de Cappella Sansevero in Napels.

Natuurlijk zijn er nog duizenden voorbeelden van Ware Kunst, zelfs veel te veel om op te noemen. Ik bedoel daarmee, dat er - dankzij het internet - andere toegangspoorten moeten kunnen bestaan om onze jeugd met Kunst te laten kennis maken.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht