ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus Franciscus vergeleek abortus met een huurmoord

"Een zwangerschap beëindigen, is net zoals iemand elimineren," zei de paus.
door Tsenne Kikke - woensdag 10 oktober 2018 23:29

Paus Franciscus vergeleek vandaag een vrijwillige vruchtafdrijving met beroep doen op een huurmoordenaar. Dat deed hij in zijn homilie tijdens zijn traditionele audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome.

“Een zwangerschap beëindigen, dat is gelijk aan iemand elimineren. Is het gerechtvaardigd een menselijk lichaam te elimineren om een probleem op te lossen?”, vroeg de Argentijnse kerkleider aan de gelovigen op het plein.

“Is het gerechtvaardigd een beroep te doen op een huurmoordenaar om een probleem op te lossen?”, vroeg hij daarbij. Van de enkele duizenden aanwezige toeschouwers riepen velen "Neen !" uit. Ook sprak hij daarna het Bijbelse gebod “gij zult niet doden” uit.

Ook haalde hij uit naar de depreciatie van het menselijk leven, door oorlogen, exploitatie van de mens, en uitsluiting aan te halen. Aan deze lijst voegde hij dan abortus toe. “Hoe kan een daad, die een onschuldig leven wegneemt, therapeutisch, civiel - of, heel gewoon humaan zijn?”, vroeg hij zich nog af.

Over abortus plegen, zijn de meningen sterk verdeeld, en dat zal zo blijven tot aan het einde der tijden...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht