ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Microplastics aangetroffen in het water van plastic flessen

Plasticdeeltjes in fessen water kunnen nooit gezond voor ons lichaam zijn.
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 maart 2018 19:18

De oceanen zitten vol met drijvende plasticdeeltjes, maar onze lichamen misschien ook. - want, de plastic flessen van verschillende internationale watermerken zijn ook vervuild door zogenaamde microplastics, zijnde: minuscule plastic deeltjes. Dat bleek uit een studie waarbij meer dan 90 procent van de onderzochte stalen microplastics bevatten.

In de waterstalen werd vooral polypropyleen, nylen en polyethyleentereftalaat (PET) aangetroffen. Gemiddeld werden in elke liter water 325 partikels teruggevonden. De onderzoekers testten voor hun onderzoek het water uit meer dan 250 flessen van meer dan 11 grote merken. Voorbeelden ervan zijn: Aqua, Aquafina, Dasani, Evian, Nestle Pure Life, San Pellegrino, Bisleri, Epura, Gerolsteiner, Minalba en Wahaha; water, afkomstig uit landen, zoals de Verenigde Staten, Libanon en Indië,

Sherri Mason, professor aan de State University van New York in Fredonia, leidde het onderzoek. Een samenvatting van de studie werd gepubliceerd op 'Orb Media'. "Ik denk dat dit in het water komt tijdens het bottelen," aldus Mason. "Het merendeel komt, denk ik, van de fles zelf, van de dop, en van het industriële bottelingsproces zelf."

Uit het onderzoek bleek verder dat ook in de glazen flessen microplastics voorkomen. Een eerdere studie, die door 'Orb Media' werd gepubliceerd, had al aangegeven dat er ook in het kraanwater microplastics zitten.

Hoe riskant voor de gezondheid deze microplastics zijn, is nog onduidelijk. In elk geval kunnen ze nooit gezond zijn, en experts beweerden dat kraantjeswater uiteindelijk véél veiliger is.

Zo zei iemand dat die microplastics in onze bloedstroom kunnen terechtkomen. Tevens vond men een verband met een verhoogd risico om bepaalde kankers te verkrijgen, minder spermaproductie, en aandoeningen zoals ADHD en autisme.  

Bron: Knack

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht