ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam

Bestaan genezers, healers, handopleggers, magnetiseurs en anderen, die beweren mensen te kunnen genezen?
door Tsenne Kikke - donderdag 28 december 2017 18:53

Zoals je nu al weet, is James Randi de man die 1 miljoen dollars uitlooft aan eenieder die kan bewijzen dat eender welke paranormaal fenomeen wel degelijk bestaat. Het énige dat zij hoeven te doen om die prijs te winnen, is om - onder gecontroleerde omstandigheden - die fraude of zelfbedrog uitsluiten, gewoonweg te laten zien dát ze het wel degelijk kunnen. Tot op de dag van vandaag heeft nog niemand de test doorstaan en het geld komen ophalen...

In navolging van mijn vorige blog kan je hieronder zo'n deelnemer aan de 'One Million Dollar Paranormal Challenge' aan het werk zien, evenals hoe eenvoudig, maar eveneens ingewikkeld zulk een test in elkaar steekt, waarin niets aan puur geluk of toeval wordt overgelaten.

De man, die de uitdaging in 2014 aanging, was de 32-jarige Chinees Fei Wang. Hij beweerde dat hij in staat was om via de handen mensen kon genezen, en voelbare energie naar de handen van anderen kon over te dragen. Zelfs doorheen karton zou men een sterke tinteling, of een soort van zwakke elektrische stroom kunnen aanvoelen. Hij ervoer die gave tijdens zijn studentenjaren, maar om die verder te ontwikkelen, stelde hij zichzelf in contact met een qigong-leraar.

Tijdens de 'Challenge' moest hij 8 van de 9 keren slagen, hetgeen neerkomt op een 2% slaagkans. Maar, indien hij effectief kon doen wat hij beweerde, zou die vereiste voor hem natuurlijk geen probleem zijn geweest.

Het filmpje lijkt lang te duren, maar dat is omdat in het begin ervan (de eerste 15 minuten) aan het aanwezige publiek, en nu aan jou, wordt uitgelegd hoe de proef precies in elkaar steekt. Rond de 35ste minuut is de test afgelopen, en daarna verkregen toeschouwers de kans om vragen aan Fei Wang te stellen.

Of Fei Wang wel of niet over die gave bezit, weten we dus niet. In elk geval slaagde hij toen niet. Wel is het interessant om op te merken hoe mensen aan zelfbeïnvloeding doen. Van zodra aan de testpersoon wordt ingefluisterd dat de proef gaat beginnen, concentreert die persoon zich op zijn handen, en dat is al meer dan voldoende 'om iets te gaan voelen'. Noem het 'autosuggestie', indien je dat wilt. En, hoe sterker de verbeeldingskracht, hoe sterker die suggestie werkt.

De hersenen werken vreemd. Ziet je iemand geeuwen, dan is de kans groot dat je ook gaat geeuwen. Iets te maken met de werkzaamheden van spiegelneuronen, schreef ik al. Aanschouw je pornografische beelden op jouw pc-scherm, dan is de kans groot dat jouw lichaam er automatisch op gaat reageren. Indien je iemand iets over luizen of vlooien hoort vertellen, kan het zijn dat het vrij spoedig op jouw lichaam overal begint te jeuken, enzovoorts.

Kortom: indien je naar de woorden van Fei Wang hebt geluisterd, is het ook logisch dat in laboratoriumomstandigheden kan worden vastgesteld dat iemands hand armer wordt van zodra Fei Wang - én de proefpersoon zelf - zich op die hand gaan concentreren.

Ik schreef het reeds eerder: in de meeste gevallen kunnen de zelfhelende eigenschappen worden geactiveerd doordat iemand - een magnetiseur, bijvoorbeeld - zijn hand boven de plaats houdt waar het pijn doet. Die activatie wordt tot stand gebracht doordat er op die manier aan de hersenen een richting wordt aangegeven, en de volledige aandacht naar die plaats uitgaat. Energie vloeit altijd naar daar waar jouw aandacht naartoe gaat.

Of er echte genezers bestaan, weet ik niet. Wel ben ik het aan het uitzoeken. Zoals ik reeds vermeldde, sta ik momenteel in contact met een Japanner, die beweert dat hij de dormante eigenschappen van een deel van de hersenen kan activeren, opdat die zelfhelende eigenschappen zich daarna veel beter kunnen manifesteren.

Natuurlijk is hij niet de enige die dat beweert. Zeer vele qigong-meesters zeggen net hetzelfde, maar mijn aandacht gaat eerder naar Kanzawa Sensei uit, omdat hij voor mij wel degelijk het bewijs leverde dat hij over een bepaalde gave beschikt. Indien je niet weet waarover ik het heb, stel ik voor dat je enkele filmpjes bekijkt.

En, vorige week vertelde hij me nog dat er op 21 januari door een Japanse tv-zender een nieuw filmpje wordt gemaakt waarin hij nogmaals wordt 'getest'.

Nota: Verwacht bij de activatie van de zelfgenezende eigenschappen geen wonderen! Ik bedoel daarmee, dat je rekening moet houden met de 'innerlijke helingtijd' van elk orgaan. Zo hebben, bijvoorbeeld, zowel de schildklier evenals de lever 6 weken tijd nodig om te kunnen recupereren, teneinde zich gedeeltelijk of volledig te kunnen herstellen, enzovoorts.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht