ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Philips Research-directie gelastte een workshop over elektromagnetische technieken af

Waarom werd die workshop over elektromagnetische technieken afgelast?…
door Tsenne Kikke - donderdag 1 december 2016 21:09

De bijeenkomst, oorspronkelijk gepland voor eind oktober, ging niet door; dit, als reactie op kritische vragen van de 'Vereniging tegen de Kwakzalverij'.

Het workshoponderwerp, gerelateerd aan bioresonantietechnieken, was een idee van enkele researchmedewerkers. De directie vond het onderwerp echter niet passen bij 'Philips Research', liet de woordvoerster weten.

En dus lezen we nu op de website: 'This site is no longer available'. Eerder stond er nog: 'Energy Medicine meets technology.'

Een woordvoerder van Philips liet achteraf weten, dat de afgelaste workshop als interne aangelegenheid bedoeld was, en dat de website dus eigenlijk niet extern toegankelijk had moeten zijn.

De interne bijeenkomst was georganiseerd door drie gepromoveerde medewerkers van het Philips Research-laboratorium in Waalre, onderzoekers met een lange technologische staat van dienst in het laboratorium, het meest gesofisticeerde laboratorium in Nederland, waar veel belangwekkende vindingen hun eerste levenslicht zagen. De medewerkers zijn gespecialiseerd in chemie/luminescentie en in biochemie. Er is slechts één dissonant: één van, namelijk een zekere Martin Ouwerkerk, had het in zijn vrije tijd geschopt tot Reiki Master... om mensen te genezen via handoplegging.

'Human body field' had het hoofdthema moeten zijn van het seminarie. Organen in het lichaam zenden allerlei elektromagnetische signalen uit. Is er sprake van iets onregelmatigs en doet een orgaan niet meer wat hij moet doen, dan veranderen die signalen in grootte en frequentie, luidde de geloofsleer, waarvoor er overigens geen enkel wetenschappelijk/biologisch bewijs bestaat.

Gelovigen hebben desondanks (talloze verschillende) apparaten ontwikkeld, waarmee ze deze signalen (meestal weerstand/impedanties) zeggen te kunnen meten, bijvoorbeeld: via twee elektroden in beide handen.

Sommige gelovigen zetten patiënten op een plaatje met elektroden - of, ze doen een band om het hoofd om daarmee lichaamssignalen op te pikken. De ontwikkelde software zorgt er vervolgens voor dat op een beeldscherm binnen enkele minuten netjes verschijnt waaraan de patiënt lijdt: er verschijnt welke organen in het ongerede zijn en wat daaraan te doen is, in de vorm van vitaminepotten, enzovoort. "Bioresonantie is kwakzalverij van het zuiverste water," voegde de 'Vereniging tegen de Kwakzalverij' eraan toe.

Eén van de sprekers op het Philips-seminarie had Mauk den Boer moeten zijn, geen onbekende van de 'Vereniging tegen de Kwakzalverij'. Zijn bedrijf 'Raymedy' in Arnhem en Eindhoven is gespecialiseerd in bioresonantietechnieken: als meridiaanmetingen, Raymedy-metingen, autogene frequentietherapie en rapid-response thermografie, voor de diagnose en behandeling van chronische en acute klachten, "met groot succes," belooft zijn website.

Ook de andere sprekers op het seminarie, zoals Hendrik Treugut, een Duitse arts, hebben hun sporen verdiend in bioresonantietechnieken. 'Kloptdatwel' zocht het uit, waarvan hier de link.

Bron: www.kwakzalverij.nl

De directie van 'Philips Research', hiermee geconfronteerd, gelastte het seminarie onmiddellijk af. Toch sta ik achter één van de vele lezerscommentaren: "Er zit mij eigenlijk iets anders dwars, excuus. Ik vind het nogal slap dat ze het afgelasten. Wat is dat nou, kunnen ze niet tegen een beetje kritiek? Je kunt het toch gewoon door laten gaan, maar nodig snel wat critici uit, zodat de workshop een gezonder karakter krijgt. Er is niets mis met dingen te willen onderzoeken, ook al blijken ze later toch unsustainable, Skepsis doet niet anders, nietwaar?"

Holisme

Iemand anders schreef dan weer... "Tevens lees je in een Volkskrant artikels over, bijvoorbeeld, 'Holistisch genezen', waarvan er eentje getiteld was: Wat doet een energetisch holistisch behandelaar?'. Maar, omdat het enkel voor abonnees te lezen was, druk ik het hieronder af...

Holistische genezer: "Ik draag met mijn handen energie over aan iemand bij wie de energiebanen geblokkeerd zijn. Het is een beroep in het alternatieve behandelcircuit. De een gelooft erin en heeft er baat bij, een ander vindt het onzin en loopt er met een boog omheen. Ik beoefen angelic reiki. Dat is een vorm van reiki, een alternatieve geneeswijze uit Japan, waarbij de therapeut via handoplegging levensenergie overbrengt naar de patiënt."

‘Voorbeeld: ik plaats mijn linkerhand bij de cliënt op de hartchakra. Die bevindt zich tussen keel en borst en legt daar de verbinding met je hogere zelf, je ziel. Mijn rechterhand komt op de zonnevlechtchakra, iets boven de navel. Daar zit de pomp richting andere chakra’s (er zijn zeven hoofdchakra’s), die maakt de verbinding met het aardse leven. Via mij gaat dan energie stromen. Doorgaans zijn drie behandelingen, met tussenpozen van twee tot drie weken, genoeg om de energiebalans te herstellen."

Natuurlijk werden die woorden als pure onzin aanzien. Nochtans was er een lezer, die de genezer en diens methode trachtte te verdedigen, met woorden als...: "Indien doodzieke kinderen in een ziekenhuis, die het door hun ziekte vaak niet meer zien zitten, zichtbaar opknappen – en misschien zelfs een aantoonbaar betere weerstand, te meten in het bloed, krijgen – van een dagelijks/wekelijks bezoek van een knuffelhond, is de hond dan een geaccepteerd bewijs tegen depressies?".

Natuurlijk merkte iemand op dat het met 'placebo' te maken heeft, en natuurlijk moeten we te allen tijde eveneens rekening houden met de zelfhelende eigenschappen van het lichaam. Tevens is het algemeen bekend dat een magnetiseur ervoor zorgt dat de hersenen prikkels uitzendt naar de plaats die hij/zij met de handen aanduidt. En ja: hoe meer de patiënt er geloof aan hecht, hoe meer het brein ervoor openstaat, erdoor geactiveerd wordt, en meewerkt.

Touch Assist is hierop gebaseerd, en wordt in Scientology toegepast... Indien je dus niet in staat bent om met jouw eigen lichaam te communiceren, waarbij jouw aandacht volledig uitgaat naar een bepaalde plaats in je lichaam, heb je wel iemands hulp nodig.

Nota: in wezen is het een reclamefilmpje, niet geplaatst met de bedoeling om jou Scientology op te dringen, maar ik vond geen beter voorbeeld voor hetgeen ik zonet wilde aanduiden.

Kortom: Het énige wat de magnetiseur, reiki beoefenaar, healer, of wie dan ook doet, is zijn/haar hand leggen op de plaats van de aandoening, of de pijn, opdat de patiënt zich op die plaats kan concentreren. Natuurlijk mag je iets anders geloven..., zolang je maar spoedig geneest van zodra je medische hulp nodig hebt.

En, nu we het toch over magnetisme hebben...

Elektromagnetisme

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht