ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wellnessblokhutten zijn er om te ontstressen en om tot rust te komen

Wellness blokhutten treft men overal ter wereld aan. Ook in onze gewesten. Om te ontstressen, bijvoorbeeld.
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 november 2015 7:58

Iedereen kent een blokhut, zijnde: een kleine, eenvoudige houten woning van boomstammen, of zware houten balken, die op de hoeken middels uitsparingen in elkaar passen. Natuurlijk bestaan er grotere varianten, die dan al eerder 'huizen' in plaats van 'hutten' kunnen worden genoemd.

Traditioneel zijn veel blokhutten te vinden in Scandinavische landen en Midden-Europese berggebieden, maar ook in delen van Oost-Europa, zoals Rusland, bijvoorbeeld. Historisch gezien vermoed men dat de eersten ervan tijdens de bronstijd, rond 3.500 jaar vóór onze jaartelling, in Noord-Europa werden gebouwd. Ook Europese kolonisten bouwden in de Verenigde Staten vaak blokhutten als (tijdelijk) onderkomen.

De massieve wanden bieden een vrij goede geluids- en warmte-isolatie, al voldoet deze laatste niet aan de moderne Europese normen voor energiezuinig bouwen. Zo is de isolatiewaarde van hout 5 à 6 keer zo laag als die van steenwol. Anders gezegd: tien centimeter steenwol isoleert net zo goed als een houten wand van een halve meter dik. Doch, indien de verwarming goed werkt, kan men enkel en alleen maar genieten van de gezelligheid. De wanden van een blokhut worden door een overstekend dak en een stenen fundament droog gehouden, waardoor het hout niet rot en niet door insecten wordt aangevreten.

Wellnessblokhutten zijn dan ook meestal gemaakt van massieve boomstammen. Teneinde 'wellnessblokhutten' te kunnen worden genoemd, zijn ze misschien uitgerust met een eigen spa, met een binnen- of buitensauna, een jacuzzi, een stoombad, en/of met een infraroodcabine. Ook de omgeving, waarin zo'n wellnessblokhut is opgesteld, kan op een heilzame wijze op de gemoedsrust inwerken.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met een wellness blokhut? Of, weet je er iets extra en waardevols over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Deze website verkrijgt iedere maand tussen de 20.000 en de 40.000 unieke bezoekers. Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid.

En, voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want...,
... verantwoorde reclame zou zelfs een bestaand probleem kunnen oplossen.

- Zoek&Vind... voor meer klandezie, evenals meer naambekendheid -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht