ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kruidenstempels zorgen voor dieptewerking bij een kruidenstempelmassage

Kruidenstempels hebben een reinigend, activerend en een ontspannend effect op het menselijke lichaam.
door Tsenne Kikke - dinsdag 27 november 2012 4:08

Kruidenstempels zijn bundeltjes, gemaakt van linnen doekjes, gevuld met kruiden - aangevuld met of gedrenkt in een olie, zoals gemberolie, bijvoorbeeld - die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. Deze bundeltjes worden warm gestoomd, en het lichaam wordt ermee als het ware bestempeld. Elke graad hoger dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De toegevoegde warmte zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de kruiden de poriën en de onderliggende weefsels binnendringen.

Europese kruiden zouden een minder 'hete' werking hebben dan de Thaise of andere kruiden uit het Oosten. Ook gaat men er soms van uit dat Europese kruiden beter geschikt zijn voor Europeanen.

Kruidenstempelmassage is een massage met dieptewerking. Het zorgt voor een goede doorbloeding, het activeert de stofwisseling, zorgt voor een afvoer van gifstoffen, het ontspant de spieren, en het geeft dus een weldadig, ontspannend effect. Natuurlijk werken de aroma's, die de kruiden verspreiden, via inademing eveneens relaxerend op het lichaam in.

Een warm-vochtige kruidenstempelmassage dient niet enkel en alleen voor ontspanning, maar ook als hulp in stressvolle momenten, als men zich moe of opgebrand voelt, of als men lusteloos is. Kortom: naast het rustgevende karakter, wordt het lichaam aangezet zich op te laden om energievoller te functioneren.

Wegens hygiënische redenen worden de stempels slechts eenmaal gebruikt en kruidenstempelmassages mogen niet toegepast worden in geval van: zwangerschap, indien men aan trombose lijdt - of, indien men spataderen heeft.

Een kruidenstempelmassage op het gelaat magen niet worden toegepast in geval van: huidziekten, verbranding, infecties en beschadigde huid, koorts, astma, huid met ernstige rosacea (acne), en indien men voor bepaalde kruiden allergisch is.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met kruidenstempels? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht