ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wellness is in wezen de tegenpool van Illness

Streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam maakt deel uit van het begrip 'wellness'.
door Tsenne Kikke - zaterdag 24 oktober 2015 9:25

Meestal refereert het woordje 'wellness' naar een streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Het was de arts  Halbert L. Dunn (1896 - 1975) die de term indertijd lanceerde. Ergens tijdens de jaren '50 van de vorige eeuw, maar het duurde minstens tot de beginjaren 1970 vooraleer het woordje populairder begon te worden. Wellness werd aanzien als de tegenpool van illness.

Onder de noemer ‘Wellness’ vallen dan ook ongelooflijk veel verschillende zaken. Alles wat ook maar een beetje goed voor jouw gezondheid, lichaam,en geest kan zijn, kan onder deze rubriek 'wellness' worden ingebracht. Ook ontstressen van de drukte om ons heen - eerder aanzien als een preventieve functie met als motto: 'Beter voorkomen dan genezen' - valt eronder.

Zo kan men, bijvoorbeeld, denken aan een saunabezoek, mediteren, massage, yoga, aromatherapie,  et cetera, et cetera. De lijst is ellenlang.

Ook zijn er de zogenaamde Wellnessresorts en de Thermen, waar je zeer vele dingen onder één dak kunt aantreffen; dingen, zoals sauna’s, een Turks stoombad, een scrubtempel, een oosters badhuis, zonnebanken, een zwembad, stoombaden, een lichttherapieruimte, een kuurruimte, een restaurant, een buiten sauna, een zoutwater- of kneippbad, een ligweide, een jacuzzi, whirpool, noem maar op.

Aan gezondheidstoerisme doen is in wezen niets nieuws. Reeds ten tijde van de Oude Romeinen en in de Griekse Oudheid was er al sprake van plaatsen met een aantrekkingskracht vanwege hun (vermeende) geneeskrachtige eigenschappen.

Het waren vooral de Romeinen die de badcultuur tot grote bloei brachten. In Rome genoten de Thermen van Diocletianus en Caracalla  grote bekendheid. Onder Romeins bestuur werden in steden als Aken, Trier, Baden-Baden en Bath al thermen gebouwd, waarbij gebruikgemaakt werd van ter plaatse aanwezige geneeskrachtige bronnen.

Daarnaast heb je nog wellness producten die men dan zelf in een wellnesszaak kan aankopen, allen bedoeld voor één en hetzelfde doel: jezelf goed voelen in je eigen lichaam.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'Wellness'? Of, weet je er iets extra en waardevols over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Deze website verkrijgt iedere maand tussen de 20.000 en de 40.000 unieke bezoekers. Anders gezegd: tussen de 20.000 en de 40.000 verschillende personen. Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid.

En, voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want...,

... verantwoorde reclame zou zelfs een bestaand probleem kunnen oplossen.

- Zoek&Vind... voor meer klandezie, evenals meer naambekendheid -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht