ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Beurzen Beauty & Wellness promoten gezondheid voor zowel geest als lichaam

Een beurs is plaats van bijeenkomst waar meestal nieuwe producten en diensten aan het grote publiek worden voorgesteld.
door Tsenne Kikke - maandag 14 mei 2012 15:28

Op Beauty & Wellnessbeurzen kan men rustig kennismaken met de allernieuwste trends met betrekking tot schoonheid, lichaamsverzorging en totale ontspanning  Men vindt er alle aspecten van Wellness onder één dak.

Steeds meer mensen zoeken, na een vermoeiende en stressvolle dag of week, heil in een massage, een sauna of een weekendje totale verwennerij. De wellnesscentra schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer mensen opteren voor de aanschaf van een sauna, een spa of een eigen zwembad in de tuin. Ook de persoonlijke verzorging wint aan terrein. Cosmetische chirurgie, hairextensions, nail-art, diëten, fitness, noem maar op, zijn woorden die regelmatig over iedereens lippen vloeien.

Dan hebben we nog - zowel in Nederland als in België - de Spirituele, Alternatieve beurzen, en de beurzen die zich op het paranormale concentreren, waar men ook met Wellness wordt geconfronteerd.

De allereerste beurs op dit gebied werd in België in 1980 door de vzw Psychon uit Borgerhout ingericht. Deze vijf dagenlang durende beurs ging door in de Expohall VITA, Gierlesteenweg 245 te Turnhout en wel onder de naam 'Eerste Natuurfestival'. Er waren meer dan 100 exposanten op een oppervlakte van meer dan 3.000 m². Een tweede kwam er nooit, omdat de voorzitter van Psychon vzw besloot om voor een jaartje of zo naar het buitenland te vertrekken. De achtergebleven bestuursleden zetten het Natuurfestival-initiatief niet door.

Wat Wellness betreft, werd er tijdens die beurs Kleurlichttherapie voorgesteld: de aandacht was groot, maar de verkoop van kleurlichttoestellen was een grote flop. Anders gezegd: het grote publiek was er toen nog niet klaar voor. Bovendien waren die Wellness toestellen, afkomstig uit Zwitserland, peperduur.

Uit de Oude Doos... Hieronder vind je een afdruk van de rugzijde van het toenmalige tijdschrift 'Liber', uitgegeven door de vzw Psychon waarvan ik de oprichter was. De lay-out werd verzorgd door Piet Vauterin uit Gent, die als vrijwillger de vereniging steunde. Alle foto's in die tijd werden door mijn toenmalige partner, de fotografe Marijke Seresia, genomen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht