ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het wintert: denk aan rood kleurlicht, of aan Vitamine D3 innamen

Veel mensen hebben geen besef hoe belangrijk Vitamine D voor het lichaam is. Zowel zon, evenals rood kleurlicht zorgen ervoor dat ons lichaam genoeg van die vitamine aanmaakt.
door Tsenne Kikke - zondag 12 december 2010 0:46

De jaarlijkse griepvaccinatie wordt best toegediend tussen midden oktober en half december. Maar, nu het nog kan beginnen winteren, denken veel mensen aan zo'n vaccinatie. Doch, in die griepspuit zit - naar het schijnt - nochtans vele schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, aluminiumverbindingen, en soms het zeer giftige kwik. Dat kwik is aanwezig in een organische verbinding genaamd thimerosal, wat als conserveringsmiddel wordt gebruikt.

Griep

Griep is een virus dat in vele varianten voorkomt. De klassieke vorm ervan wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Maar er zijn meer dan 200 stammen van meer dan 20 verschillende virussoorten, die allemaal griepachtige verschijnselen kunnen geven. Griep is dus een veel voorkomende en meestal mild verlopende infectieziekte voor mensen met een goed afweersysteem.

Momenteel zijn er drie quadrivalente vaccins beschikbaar, namelijk: Alpharix-Tetra, Vaxigrip Tetra, en Influvac Tetra. Deze vaccins bevatten antigenen tegen de 2 meest voorkomende influenza A stammen en componenten tegen de twee circulerende B - stammen (Victoria en Yamagata).

Inhoudsstoffen Influvac en Vaxigrip

Sporen van formaldehyde (kankerverwekkend, en kan allergieën opwekken), octoxinol-9, Polysorbaat 80 (om medicijnen door de bloedhersenbarrière in de hersenen te krijgen), kippeneiwit en van antibiotica. Haemagglutinine, calciumchloridedihydraat, dinatriumfosfaatdihydraat, kaliumchloride, kaliumdiwaterstoffosfaat, natriumchloride, magnesiumchloridehexahydraat en water voor injecties. Het vermelden in de bijsluiter van alle adjuvants (toegevoegde stoffen) is niet langer verplicht...

Onnodig?

Het op een natuurlijke wijze doormaken van de griep is voor de meeste mensen niet risicovol. Een natuurlijk doorgemaakte ziekte versterkt het immuunsysteem. Zeker voor mensen met een goed afweersysteem is de griepprik een onnodige, overbodige vaccinatie, waarvan de effectiviteit niet bewezen is en waarvan de bijwerkingen mogelijk erger zijn dan op een natuurlijke wijze de griep doormaken. Mensen met een verminderde weerstand kunnen bij griep complicaties oplopen, maar voor deze mensen kan het griepvaccin minstens zo ernstig uitpakken als de complicaties bij de griep zelf.

 Behandelmethoden

- Het belang van het nemen van extra vitamine C en D tijdens griep en als preventie wordt steeds meer erkend.

- Griep gaat meestal vanzelf over. De koorts en pijn verdwijnen na 3 tot 5 dagen. Het kan een paar weken duren voordat je je weer helemaal goed voelt.

- Bij griep is het goed om rust te nemen. Je hoeft niet in bed te blijven, maar lichamelijke inspanning kan je beter vermijden, ga niet sporten. je voelt zelf aan of je rust nodig heeft.

- Drink voldoende. Bij hoge koorts zweet je veel. Hierdoor verlies je veel vocht. Zorg daarom dat je veel drinkt om het vochtverlies in jouw lichaam aan te vullen.

- Voorkom afkoeling als je naar buiten gaat: kleed je op het weer.

- Antibiotica helpen niet tegen griep, omdat antibiotica tegen een door bacteriën veroorzaakte infectie werken, niet bij een virusinfectie zoals griep.

- De huisarts schrijft antibiotica voor bij de bacteriële infecties, die als complicatie kunnen optreden en soms ook preventief.

- Koorts is een genezende, (goede) reactie: bij een lichaamstemperatuur van boven de 38,8 graden kunnen virussen en bacteriën zich niet vermenigvuldigen. Koortsverlagende middelen werken deze reactie tegen.

- Als je griepverschijnselen hebt is uitzieken (houdt rekening met 2 weken!) de beste remedie.

Kleurlichtherapie

Een aanvullende aanpak is jezelf (laten) bestralen met kleurlicht, dat naar het schijnt duizend maal gezonder is om extra Vitamine D3 op te nemen. We schrijven D3, géén D2! Kleurlichttherapie is in elk geval véél gezonder dan het kwik in jouw lichaam toe te laten.

Vitamine D wordt normaliter door het zonlicht aangebracht. De UV-stralen converteren de cholesterol die in jouw huid aanwezig is in een Vitamine D3 dat daarna door jouw lichaam wordt geactiveerd. Indien je het aan de zon overlaat, kan overdosering zich nooit voordoen, gewoonweg omdat jouw lichaam 'intelligent' genoeg is om er de nodige feedback aan te geven. Maar jezelf door de zon laten verbranden, is natuurlijk gekkenwerk. Ook hier geldt de regel 'Overdaad schaadt'.

Naast het 'gewone' zichtbare licht straalt de zon ook ultraviolet licht uit, en dat heb je nodig. De golflengte van UV-licht ligt tussen 100 en 400 nanometer. In verband met de effecten van UV-licht op mens en milieu wordt onderscheid gemaakt tussen UV-A, UV-B en UV-C.

- UV-A is ultraviolet licht met een golflengte tussen ca. 315 en 400 nm ('lange golven').

- UV-B licht heeft een golflengte tussen ca. 280 en 315 nm; en het meest schadelijke. Zonnebrandcrèmes of -lotions bevatten daarom chemische stoffen die bedoeld zijn om deze UV-B stralen te blokkeren.

- UV-C licht heeft een golflengte tussen 100 en 280 nm ('korte golven'), dat ook schadelijk is, maar grotendeels door de atmosfeer wordt gefilterd. Anderzijds werkt UV-C licht ook afremmend van zodra het lichaam te veel UV-A verkrijgt en dat is een goede zaak. Het heeft ook de eigenschap om bacteriën en virussen te vernietigen.

Omdat het lichaam vanuit zichzelf geen Vitamine D aanmaakt is er in wezen niets beter dan het zonlicht. Dit wist men natuurlijk ook al in de Oudheid. Maar, juist omdat het winter is, ontbreekt deze natuurlijke bron.

Om die reden raden we je ten sterkste Kleurlichttherapie aan. Het is de beste compensatie die men zich kan indenken. Enkele malen per week, en sessies van een twintigtal minuten tot een half uurtje, werken wonderbaarlijk in op elk menselijk lichaam. In dit geval raden we vooral rood kleurlicht aan. Rood kleurlicht vermindert niet enkel en alleen rimpelvorming in het gelaat, maar zorgt ervoor dat het lichaam de nodige Vitamine D verkrijgt. En, indien je last hebt van voorjaarmoeheid is rood-oranje eveneens een aanrader!

Te weinig Vitamine D?... Voor alle zekerheid kun je jouw bloed laten onderzoeken om uit te vinden of je wel genoeg Vitamine D in je lichaam hebt. Ideaal is meer dan 50 nanogram per milliliter. Kinderen hebben genoeg aan 35 nanogram.

Jezelf met rood kleurlicht of met rood-oranje laten bestralen, werkt preventief - en, als je toch een griep krijgt, is jouw lichaam er beter tegen opgewassen.

Indien je anderzijds reeds last hebt van een griep dan raden bevoegde artsen je aan om Vitamine D3 in te nemen, maar dan wel in veel grotere dosissen, en niet langer dan drie dagen na elkaar. Bespreek dit met jouw eigen arts.

Als je geen geloof stelt in Kleurlichttherapie zijn rechtstreekse extra innamen van Vitamine D3 niet altijd de meest optimale oplossing, omdat er zeer veel artificiële producten op de markt zijn - maar, ze zijn beter dan helemaal niets. Vooral, indien je voorkomen meer op prijs stelt dan achteraf genezen.

Vitamine D tref je vooral in vette vis aan. Indien je er meer over aan de weet te komen, ga naar een vorig nieuwsbericht via deze link: Vermijd een Vitamine D gebrek.

Maar, er is een maar... In vette vis, eveneens in visolie capsules, zit ook zeer veel Vitamine A! Het lichaam kan Vitamine A zeer goed opslaan, maar het vermogen om Vitamine A uit te scheiden is beperkt. Vandaar dat Vitamine A zich kan ophopen tot toxische niveaus wanneer de inname in sterke mate de behoefte overstijgt.

Teveel vitamine A kan leiden tot verschijnselen als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, vermoeidheid en afwijkingen aan ogen, huid en skelet. Ook is het in hoge doses teratogeen: zo kunnen er schadelijke veranderingen aan een ongeboren kind optreden. Hoge doseringen vitamine A kunnen bovendien de lever beschadigen. Een andere reden om tóch eens Kleurlichttherapie uit te proberen, misschien?

Interesse in Kleurlicht?

Indien je daarvan meer aan de weet wenst te komen, en misschien zelfs interesse stelt om een professioneel Kleurlichttoestelletje van Zwitserse makelijk aan te kopen, raad ik je aan een e-mailtje naar DIMschool vzw te sturen - of, klik op 'Berichten' geheel bovenaan.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht