ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe cytotoxische T-cellen de kankercellen in jouw lichaam kunnen doden

Moordlustige cytotoxische T-cellen doden kanker in jouw lichaam.
door Tsenne Kikke - woensdag 20 mei 2015 14:50

Ons lichaam is als het ware een universum op zichzelf. Of, alleszins toch een wereld, bewoont door miljarden onooglijke kleine wezentjes; wezentjes, die elk op zichzelf geprogrammeerd zijn om een bepaalde taak uit te voeren.

Moest elk van die wezentjes over een menselijk bewustzijn beschikken, dan zouden ze ons als hun goden aanzien; goden, die ze dienen, waarvoor ze leven en zelfs op een vrij-wil-lige manier zouden willen sterven. Natuurlijk hebben ze geen besef dat 'vrije wil' onbestaande is, tenzij ze over één van de twee hogere vormen van bewustzijn beschikken.

Over die 'hogere vormen van bewustzijn', die bij de gewone mens ontbreken, heb ik het reeds meermaals gehad. Maar, daarover beschikken, is niet zo positief als het in jouw oren op het eerste zicht zou kunnen klinken. Je moet weten hoe ermee om te gaan. Moest een cel in ons lichaam over zulk een hogere vorm van bewustzijn beschikken, is de kans groot dat het aan zelfdoding zou doen - of, in het allerbeste geval: krankzinnig worden. Mensen ook.

Ook vermeldde ik reeds meermaals dat er in elk van ons kankercellen aanwezig zijn. Twee soorten zelfs, namelijk: huisdierkankers en roofdierkankers. Van zodra huisdierkankers zich tot roofdierkankers ontwikkelen, gaat er in ons lichaam een alarmbel af. Het is dan dat de cytotoxische T-cellen in actie schieten en aan hun buitengewone taak beginnen.

"In elk van ons schuilt een seriemoordenaar", klinken de allereerste woorden in onderstaande videoclip, waarin de werkzaamheden van onze cytotoxische T-cellen worden beschreven. Deze moordlustige, witte bloedcellen patrouilleren in jouw lichaam dag en nacht, op zoek naar kankers of gevaarlijke virussen. Hun primaire missie: het uitschakelen van zieke cellen.

Heb je je ooit al eens afgevraagd wat ons immuunsysteem precies uitspookt? Onderstaande video laat mooi zien wat er gebeurt wanneer T-cellen in actie schieten. Professor Gillian Griffiths van de universiteit van Cambridge maakt ons wegwijs in het proces:

"Deze gespecialiseerde, witte bloedcellen gaan ontzettend precies en efficiënt te werk. Er zitten ongeveer vijf miljoen T-cellen in een theelepel menselijk bloed. Allemaal vechten ze in de hevige strijd om ons gezond te houden.

Wanneer een cytotoxische T-cel een zieke cel op het spoor is, wordt deze razendsnel gescreend op kankersymptomen. Door giftige eiwitten te injecteren, die zich een weg banen door de kankercel, wordt de bedreiging uitgeschakeld. De haarfijne werkwijze is erop gericht om de schade aan gezonde cellen tot een absoluut minimum te beperken. Wanneer de kankercel dood is, zoekt de T-cel hongerig verder naar zijn volgend slachtoffer."


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht