ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Granny Smiths bevorderen onze darmflora

Granny Smith appelen kunnen helpen om af te vallen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 oktober 2014 18:21

'An apple a day keeps the doctor away' is een wijze raad, indien de we onderzoekers aan de universiteit van Washington mogen geloven. Zij brachten immers aan het licht dat bepaalde stoffen in Granny Smith appelen kunnen helpen om af te vallen.

Om tot die conclusie te komen, hebben voedingsonderzoekster Giuliana Noratto en haar collega's obese muizen op een dieet van zeven verschillende appelsoorten gezet. De Granny Smith bleek het meest doeltreffend. De vorsers hebben vastgesteld dat de uitwerpselen van de knaagdiertjes, die deze appelsoort gegeten hadden, na verloop van tijd hoeveelheden fecale bacteriën gingen bevatten, die vergelijkbaar zijn met de ontlasting van muizen die een normaal gewicht hebben.

De verklaring is dat Granny Smiths de appels zijn met de grootste hoeveelheid voedingsvezels en polyfenolen. Die stoffen overleven het kauwproces en de maagsappen, waardoor ze de dikke darm kunnen bereiken en daar de groei stimuleren van darmbacteriën die gunstig zijn voor de gezondheid.

"Het herstel van een evenwichtige darmflora stabiliseert de metabole processen die invloed hebben op de ontsteking en het verzadigingsgevoel," legde de hoofdauteur uit. Een ander voordeel van de vezels die je in deze appelsoort vindt, is dat ze de maaglediging vertragen en dankzij hun lage glykemische index de glykemie onder controle houden, wat dus ook het risico op diabetes vermindert. Daarom is het dus misschien geen slecht idee om elke dag een Granny Smith te eten.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht