ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Reiki: over het ASMR Rollenspel

Maak kennis met het zogenaamde ASMR Rollenspel.
door Tsenne Kikke - zaterdag 20 september 2014 1:43

Zoals je misschien reeds weet, hou ik mezelf reeds meer dan 40 jaar met zowel het alternatieve als met het alternaïeve bezig, en reeds met honderden stervelingen uit die wereld kennisgemaakt, de ene soms nog vreemder of gekker dan de andere. Anderzijds moet je wel, net als ikzelf, een beetje 'gek' zijn om niet in het schapenspoor van de massamens te lopen.

Vandaag maakte ik kennis met een YouTube-filmpje waarin Reiki-op-afstand wordt gegeven. Van de 20.000 tot 40.000 unieke bezoekers die deze Spiritualia-website bezoeken, is er misschien één persoon bij, die eventueel interesse zou kunnen stellen in datgene wat ik Zelfkennis noem, zijnde: 'het kennen van het Zelf'. Maar, ik vermoed dat daar duizenden mensen tegenover staan, die zich aangetrokken kunnen voelen tot hetgeen hieronder wordt weergegeven; vooral, die mensen die openstaan om beïnvloed te worden; dit, als respons op de werkzaamheden van hun hersenen.

Toegegeven: hoe sneller en beter een mens wordt beïnvloed, hoe sneller en beter diens hersenen werken en de nodige chemicaliën afvuren. Weet, dat alles dé betekenis krijgt, die jij er zélf aan geeft - en, hoe suggestiever je bent ingesteld, hoe beter de dingen op jou inwerken.

Dmitri, de man in het filmpje, noemt het reiki, anderen kunnen zeggen, dat hij via suggestie mensen beïnvloedt, en weer anderen kunnen beweren dat hij knettergek is.  

Hieronder: een voorbeeldje van die Dmitri ...

Maar, indien je liever een vrouwelijke iemand aanhoort, die het ASMR-rollenspel op jou toepast...

In onderstaand filmpje ondergaat Dmitri een Reiki-sessie, gegeven door een zekere Melody - naar ze zelf beweert: een Reiki healer, life coach & hypnotherapeut.

Het fenomeen wordt 'Autonomous Sensory Meridian Response' genoemd, oftewel ASMR afgekort, waarbij bepaalde mensen door audiovisuele prikkels een tinteling in hun achterhoofd voelen; een innerlijke sensatie, dat zich kan verspreiden naar de rug en armen en soms gepaard gaat met het zien van lichtflitsen. Wat zo’n ‘brain(or)gasm(e)’ veroorzaakt, verschilt dan ook van persoon tot persoon.

Veel veelvoorkomende ASMR-triggers zijn fluisteren, knisperende, tikkende, schurende of schrapende geluidjes, gedetailleerde beschrijvingen van alledaagse taken, en zo meer. Hieronder: twee voorbeeldjes ...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht