ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Astrologie: hou vooral de kernwoorden, die geheel onderaan staan, in het oog

Astrologie heeft betrekking op jouw essentie.
door Tsenne Kikke - dinsdag 6 mei 2014 14:55

Elke mens is uniek. In welke mate?... Even uniek als de andere 7 miljard Aardebewoners. In wezen zijn we allemaal aan elkaar gelijk. 'We zijn spiegels van elkaar,' is er een andere uitdrukking van. Allen zijn we uit een vrouw geboren, al wat bestaat zal ooit moeten sterven, en de overblijvende skeletten gelijken sterk op elkaar. Zo uniek zijn we. Natuurlijk wil jij niet mij zijn, en ik niet jou.

Zo zijn we allemaal min of meer eigenzinnig, koppig, avontuurlijk ingesteld, aangenaam in gezelschap, jaloers, bezitterig, op zoek naar een beetje warmte, genegenheid en naar datgene wat zo prachtig in films, poëzie en liedjes wordt weergegeven en de naam 'liefde' verkreeg.

Ondanks de overeenkomsten verschillen we van elkaar. Daarom zijn de waarden van de kernwoorden zo belangrijk. Je vindt ze geheel onderaan de teksten, die bij jouw geboortehoroscoop behoren.

Neem, bijvoorbeeld, twee mensen, waarvan in een geboortehoroscoop wordt gezegd dat ze 'avontuurlijk' zijn, of 'reislustig'. De ene persoon leest naast beide woorden een 5-waarde af, en bij de andere persoon staat er een 1 achter.

Over reislustigheid ...

Stuur mij niet op reis. Zo kan ik een reis voor 3 weken boeken en een jaartje wegblijven - of, een jaar het land verlaten en 10 jaar in het buitenland verblijven. Dingen, die zich daadwerkelijk in mijn eigen leven hebben voorgedaan. Andere mensen gaan ook graag op reis, maar zijn altijd blij dat ze terug thuis zijn. Toch zijn we - in dit voorbeeld en zogezegd - allemaal 'reislustig' en 'avontuurlijk' ingesteld.

Nog iets: ik ga zelden of nooit op reis zonder een doel voor ogen te hebben. Zelfs een relatie met iemand aangaan doe ik nooit zomaar, doelloos. Zo ben ik eens drie maanden lang in Sri Lanka verbleven om er acupunctuur en homeopathie aan te gaan leren. Een tijdje terug vloog ik naar Thessaloniki met in mijn achterhoofd het doel om ooit cursussen te gaan geven op één van de vele Griekse eilanden. Ik ontmoette er 'toevallig' wel de juiste personen, maar het economische crisis stak een stok in die wielen. Doch, uitstel is natuurlijk geen afstel, zolang ik mag blijven leven. Ook het leven beleven doe ik niet doelloos.

Bekijk dus jouw lijstje van kernwoorden, en zie hoe jij zowel gelijkt als verschilt van eender welke andere persoon waarvan je ook de geboortegegevens hebt ingetikt.

Alle woorden, die geheel onderaan afgedrukt staan, zijn op jou van toepassing, enkel en alleen op jou. Elk woord is een stukje van jouw grote puzzel. Sommige van die eigenschappen drijven bovenaan, anderen werden misschien onderdrukt, of verwaarloosd. Voeg ze samen, laat ze in elkaar passen, en je verkrijgt een idee van de uitstralingen van jouw essentie op het moment van jouw geboorte.

Onderlijn: 'op het moment van jouw geboorte'.

Veel daarvan werd - over de jaren - vernietigd, aangewakkerd, verbogen, gewijzigd, of wat dan ook, maar 'in essentie' ben je nog altijd dezelfde. Dit zou je kunnen merken indien je je van de oneigene, aangekweekte persoonlijkheden zou kunnen ontdoen. Je zou het 'ontwikkeling' kunnen noemen: jeZelf van de wikkels ontdoen.

Reeds eerder schreef ik dat Gurdjieff 100 jaar geleden beweerde dat astrologie geen betrekking heeft op de persoonlijkheden, maar enkel en alleen op de essentie.

'k Weet het: het is niet omdat je deze woorden verstandelijk begrijpt, dat je ze begrijpt met je gehele wezen. Diezelfde Gurdjieff legde ons dan ook duidelijk uit dat er voor elk menstype een taal bestaat, maar ook een godsdienst, een kunst, muziek, literatuur, enzovoorts. "En," voegde hij eraan toe: "in de taal dat mensen met elkaar communiceren, kunnen ze elkaar nooit begrijpen."

Dus: het lezen en begrijpen van een horoscopische interpretatie is afhankelijk van het menstype. Menstype-1 zal dus de dingen totaal anders vertalen dan een menstype-2, -3, enzovoorts, waarbij we rekening moeten houden dat sommige menstypen-1 in de waangedachte leven dat ze een menstype-5 zijn, enzovoorts.

Neem het woordje 'Zelfkennis', bijvoorbeeld.

Hoeveel mensen begrijpen het, zoals ik het begrijp? Van de 7 miljard één op de miljoen, misschien? Vergelijk het met het woordje 'relativiteitsbeginsel'. Iedereen kent het wel, of heeft ervan gehoord, en heeft er een eigen mening over. Maar hoeveel van de 7 miljard stervelingen begrijpen het op dezelfde wijze als Einstein? Honderdduizend? Eén miljoen? Ik weet het niet en ikzelf hoor daar niet bij; anders zou ik antwoord weten - want, die mensen communiceren hoogstwaarschijnlijk met elkaar.

Kortom: elke gewone mens geeft aan het woordje 'Zelfkennis' een betekenis volgens diens niveau van bewustzijn. Zo ken ik mensen, die jarenlang Zelfkennis bestudeerden en nog altijd niet be-grijp-en wat dat woord precies zou kunnen betekenen. Ofwel zijn ze te koppig, te eigenzinnig, te lui, te betweterig, weten ze niet hoe met tegenwerkende krachten om te gaan, of wat dan ook, maar écht begrijpen doen ze het nog altijd niet. In elk geval: hun persoonlijkheden laten het hen niet toe en staan in hun eigen licht. Metaforisch gezien, kunnen we zeggen dat hun persoonlijkheden afgeworpen schaduwen zijn van van al datgene dat tussen henZelf en het innerlijke licht staan. De groei, vanuit de essentie, heeft er dus iets mee te maken.

Allemaal geschrijf..., om één klein dingetje duidelijk te maken: "Astrologie heeft enkel en alleen betrekking op jouw essentie. Of, noem het bouwplan, blauwdruk, entelechie, plan van bestemming, of wat dan ook - zolang we elkaar maar begrijpen, al was het maar voor een klein, heel klein beetje.

In elk geval werd ondertussen Huis 4 in de Tekens afgewerkt en wordt eerstdaags Huis 5 aangepakt. Hou dus over de volgende dagen/weken jouw kernwoorden in het oog, en werk vooral op een objectieve manier aan jouw puzzel.

Ik wens je dan ook veel puzzelplezier toe!

Nawoord: ook het woordje 'toeval' kent meerdere vertalingen

Toen ik uit het vliegtuig stapte, was het avond en dus pikdonker. Buiten het vliegveld ging het er druk aan toe. Zou ik een taxi naar het reeds geboekte hotel nemen? Of een bus? Mijn voorkeur ging naar het laatste uit, omdat ik dan onderweg, dankzij als de tussenstoppen, reeds een beter idee van Thessaloniki zou verkrijgen, en sprak dus iemand aan. Hij zag er een jaar over drieëntwintig uit met een Grieks uiterlijk. Toevallig moest hij dezelfde richting uit en stelde me voor hem te volgen. Iets later namen we samen de bus.

Na een twintigtal minuten zei hij me dat ik de volgende halte moest afstappen, maar vooraleer ik dit deed, vroeg hij naar mijn naam en informeerde hij zich naar de naam van mijn hotel; informatie, die hij zonder aarzelen verkreeg.

De volgende morgen belde hij me in het hotel op, en vroeg of hij me opnieuw kon ontmoeten. Voor de geestesgestoorden: noch ik, nog hij, is homofiel. Tijdens mijn 7-dagen verblijf in Thessa ontmoette ik hem meermaals en raad hem zelfs het boek 'In search of the miraculous' aan. Ik kon het niet laten...

Diezelfde namiddag verkende ik een deel van de stad en tegen de avond besloot ik om op een terrasje van een bistro uit te rusten. Ik had een prachtig zicht op het water en op een prachtige oranje-roodgekleurde ondergaande zon.

Plots stond de ober naast mij en vroeg of iemand in de stoel naast mij mocht gaan zitten, omdat alle andere stoelen bezet waren. Ik knikte 'ja' en het lichaam van een sympathiek uitziende dame vulde die stoel op. Haar naam was Miranda en gespecialiseerd in het promoten van hotels. Van zodra ze hoorde waarom ik in Thessaloniki was, beloofde ze me te helpen, omdat ze in die wereld veel connecties had. In elk geval was ze één van de vele verschijningen, die in mijn doelstellingen paste.

Ik heb slechts 17 vrienden op mijn Facebook staan, en jawel: zowel Mixalis Naris evenals Miranda Ioannou maken er nog altijd deel van uit. Misschien ontmoet ik ze ooit weer, in betere tijden dan. Wie weet!? Ikzelf laat het aan het 'Toeval' over.

Nawoord: momenteel staan er nog 4 op... Opgeruimd stond netjes.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht