ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mental Coaching, of Mentale Coaching, richt zich vooral op een denken-in-de-toekomst

Mental Coaching richt zich vooral op de kracht van de gedachte.
door Tsenne Kikke - woensdag 26 december 2012 0:36

Mental Coaching, of Mentale Coaching, gebruikt gevarieerde therapeutische technieken uit de wereld van de psychologie. Men focuseert zich speciaal op de individuele motivaties van de persoon, diens toekomstige verlangens en doelstellingen.

Mental Coaching richt zich dus vooral op een denken-in-de-toekomst, teneinde gewenste, positieve veranderingen uit te werken, die in de lijn van denken liggen van de persoon in kwestie. Daarbij is de kracht van de gedachte primordiaal.

Een mental coach leert je, bijvoorbeeld, omgaan met een fobie, een angst, een emotie, een depressie, met hyperventilatie, een verslaving, een dwangneurose, een stress-stoornis, zelfmoordgedachten, burn-out, disbalans, relatieproblemen, chronische pijn, enzovoorts. In samenspraak met de desbetreffende persoon zal de coach een heilzaam actieplan uitwerken.

Ook hebben sommige slachtoffers van geweld, bijvoorbeeld, psychologische, mentale opvang nodig van hulpverleners, die speciaal daarvoor werden opgeleid.

Mental coaching wordt soms verkeerdelijk verward met therapieën die bij de psychiatrie aanleunen.

Sommige Mental Coaches werken met hypnose, anderen met NLP, gesprekstherapie, systemisch werken, transactionele analyse, en zo meer.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met Mental Coaching? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht